bezár
 

színház

2019. 10. 18.
Azerbajdzsánban mutatja be a Párizs Éjjelt a Recirquel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Azerbajdzsánban mutatja be a Párizs Éjjelt a Recirquel A budapesti Recirquel Újcirkusz Társulat október 20-án az azeri főváros M.A.P. elnevezésű nemzetközi színházi fesztiválján mutatja be Párizs Éjjel című előadását.

Az együttes MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a Vági Bence által rendezett újcirkusz-produkciónak, amely az 1930-as évek francia fővárosának éjszakai lokáljait és varieté világát idézi meg, Azerbajdzsán legrégebbi színháza, az Állami Zeneművészeti Színház ad otthont Bakuban.

Szkéné színház

Mint felidézték, a produkció az elmúlt években a világ számos országában - Franciaországtól Olaszországon és Kolumbián át a skóciai Fringe fesztiválig - aratott komoly szakmai és közönségsikert.

Az azerbajdzsáni M.A.P. (az angol zene, művészet, valamint perfomansz kifejezésekből született mozaikszó) kulturális fesztivál széles műfaji választékot kínál a drámától kezdve a kortárs táncon, az operán, valamint az audiovizuális előadó-művészeti produkciókon át egészen az újcirkusz-előadásokig - ismertette a kommüniké.

A közlemény kiemelte azt is, hogy a fesztivál idei előadói között a társulat egyedüli magyar fellépőként kapott helyet. Az eseményt számos nemzetközi produkció színesíti, köztük olasz, spanyol, finn, litván, orosz, valamint vezető kortárs izraeli társulat művészei is bemutatkoznak.

A Recirquel beszámolt arról is, hogy az idén nyáron újragondolták és táncos elemekkel, új számokkal bővítették a 2014-ben debütált Párizs Éjjelt. "A produkció a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja a nézők elé, annak minden érzékiségével, bájával és tiltott vágyaival" - írták.

A darab a novemberben kezdődő müncheni Tollwood fesztivál kiemelt műsorszáma lesz, Magyarországon legközelebb januárban lesz látható a Müpa Fesztivál Színházában - hívta fel a figyelmet a társulat.

Kép forrása - recirquel.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
John a Latinovitsban
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés