bezár
 

irodalom

2019. 10. 29.
Csütörtökön bemutatjuk Pintér Tibor A harmónia tébolya című regényét
Irodalom és zene
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2019. október 31-én 19 órától lesz a regény bemutatója a Petőfi Irodalmi Múzeumban, melyen Pintér Tibort Csehy Zoltán kérdezi a regényről, a barokk operáról, a kasztrált énekesekről, a 18. század tudományosságáról… Az esten Bárány Péter kontratenor értő előadásában Szokos Augustin zongorakíséretével felcsendül több híres barokk ária.

A bemutatónak készített Facebook-eseményen bárki jelezheti, hogy részt vesz rajta.

Kevés veszélyesebb dolog van, mint egy régi-régi tárgy, amelynek nem ismerjük a rendeltetését, amely hívogatón csillog, de fogalmunk sincs, ki és mi célból készítette. A történész Marco kezébe véletlenül kerül egy ilyen, ezüstből készült apró eszköz, és nem tud rájönni a rendeltetésére. Ahogy nyomozni kezd, egy sötét történet bontakozik ki a szeme előtt. A szálak a 18. századba vezetnek, egy koperi internátusba. Első ránézésre minden mozzanat hétköznapi, a kor szelleméhez illeszkedő: egy megszállott zenetanár és egy csodás hangú fiú története, akik az 1700-as években a mester és tanítványa klasszikus sorsában osztoznak. De ami kettőjük között történik, az sem nem ártalmatlan, sem nem idilli. Marco lassan megérti, hogy bár a múlt mögötte van, kíváncsisága jelenvalóvá teheti a századokkal korábbi, rejtélyes történetet.

Pintér Tibor zeneesztéta, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatója. Legfőképp a 18. század zenéjét  kutatja. Orgonán, csembalón és zongorán játszik. A harmónia tébolya az első regénye.

A regényt Péczely Dóra szerkesztette, a kontrollszerkesztő L. Varga Péter, a borítót Jacopo Amigoni Farinelli-portréja (1755 k.) felhasználásával Szalay Miklós készítette. A szerző fotóját Bach Máté készítette.

A Krimi ma című sorozat korábbi kötetei

Molnár T. Eszter: Szabadesés

Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra

Cserháti Éva: A Sellő titka

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Mohai V. Lajos Kanizsai Hidegház című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés