bezár
 

film

2019. 11. 09.
Ingyenesen nézhető online a Havanna, csak oda
A Kubában játszódó dokumentumfilmet a tévés és mozibemutatója után tették az interneten elérhetővé az alkotók
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három év és számtalan telt házas vetítés után online is elérhető a Havanna, csak oda. Akinek moziban nem sikerült elkapni, az most otthon is bármikor pótolhatja Breier Ádám dokumentumfilmjét.

Elsőre talán a rum és a veterán autók, tánc és szivarfüst jut eszünkbe, ha Kubára gondolunk, a Havanna, csak oda ugyanakkor nem a romantikus képzeteinket húzza alá, hanem egy merőben ellentétes arcát mutatja be az országnak.

Breier Ádám - Havanna, csak oda

Breier Ádám: Havanna, csak oda

Irén, Ágnes és Zsuzsa a ’60-es években, jóval a rendszerváltás előtt vándoroltak ki férjeikkel Kubába, idealistán és szerelmesen, tele nagy tervekkel. A három nő egész életében a szocialista berendezkedésű országban próbált boldogulni, Irén és Ágnes egyetemi tanárként dolgozik, Zsuzsa pedig masszőr. Ami közös a három női sorsban, hogy mára mindnyájan magányosan élnek, különváltak férjeiktől, gyermekeik pedig – magyar útlevelüknek köszönhetően – Amerikában és Nyugat-Európában telepedtek le.

Breier Ádám 52 perces dokumentumfilmje rendkívül érzékenyen enged bepillantást a három nő megható történetébe, miközben szeretettel, finom iróniával és humorral mutatja be szereplőit, és a változások küszöbén álló Havannát, ahol az emberek banánon, rizsen, babon és cukron élnek, a wifi elvétve működik, és esélyed sincs boldogulni, ha nincs legalább egy külföldi rokonod, vagy nem seftelsz autóalkatrészekkel. Az amerikai embargo és a venezuelai válság okozta gazdasági nehézségek miatt szinte mindenki elhagyta az országot, akinek erre lehetősége kínálkozott. Irén, Ágnes és Zsuzsa azonban maradtak, és mesélnek nekünk.

Az alkotók köszönik, hogy ennyien megnézték és ennyien szerették a filmet a mozikban és tévében, ezért most ingyenes elérhetővé teszik, a beágyazott videóra kattintva kétszer vagy ezen a linken megtekinthető.

Forrás: Havanna, csak oda/Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bodzsár Márk: Drakulics elvtárs
Julian Fellowes: Downton Abbey
Mozart in the Jungle
Ari Aster: Fehér éjszakák

Más művészeti ágakról

irodalom

Kidobni a metafizikát Kidobni a metafizikát
Kritika Purosz Leonidasz „Egy férfi sosem hagyja félbe” című kötetéről (Magvető, 2019)
„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés