bezár
 

film

2019. 11. 08.
Az alkotókkal is találkozhatunk a 17. Olasz Filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 6-án este Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb alkotása, Az első áruló (Il Traditore) nyitotta a 17. Olasz Filmfesztivált, azaz a Mittelcinemafestet a Puskin moziban.

A fesztivál 10 napja alatt öt alkotóval találkozhat a közönség. A budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén a Puskin és Tabán moziban tizennégy kortárs olasz alkotás lesz látható. A filmek egy részét Szegeden és Debrecenben is vetítik majd.

Marco Bellocchio - Az első áruló

Marco Bellocchio: Az első áruló

A fesztivál még hátra lévő napjain a következő közönségtalálkozókra várják az olasz mozi szerelmeseit.

November 8-án, pénteken 19.30-kor a 70-es években játszódó Időtlen szerelemben (Un’ Avventura) Matteo és Francesca Lucio Battisti és Mogol örökzöld dalait hallgatva fedezik fel a szerelmet, miközben saját álmaikat kergetik: a lány szabad nő, a fiú pedig zenész szeretne lenni. Francesca öt éven keresztül utazik a világban, majd mikor visszatér, az emancipációt, a haladást és a társadalomból való kivonulást hirdeti. Szerelmük a korábbinál is erősebb lánggal égve éled fel, azonban történetük váratlan ösvényekre vezet. A vetítés után a film rendezője, Marco Danieli a fesztivál vendége.

November 9-én, szombaton 17.30 órakor a Pohárnok Gergely által fényképezett Napsugár (Sole) című filmben Ermanno kisebb lopásokból él, Lena pedig el akarja adni a szíve alatt hordozott magzatát. Ermanno nagybátyja, Fabio és felesége, Bianca gyermektelenek, és hajlandók fizetni azért, hogy örökbe fogadhassák a születendő kislányt. A férfi főszereplőjével, Claudio Segaluscióval találkozhatnak is majd a nézők.

November 10-én, vasárnap 17.30-kor a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert Anyaság (Maternal) lesz látható, mely egy olyan Buenos Aires-i zárdában játszódik, ahol fiatalon anyává vált kamaszlányok élnek együtt apácákkal. Három egymástól különböző nő sorsát mutatja be a film, akik nagy hatással lesznek egymás életére és az anyasághoz fűződő viszonyukra. A vetítés után a film egyik női főszereplője, Lidiya Liberman a fesztivál vendége.

Végül ugyanezen a napon, 20 órakor A bajnokot (Il Campione) láthatja a közönség, melyben Christiant, a focivilág kicsapongó életet élő, de tehetséges sztárját sokadik botránya után a félénk és magányos tanárra, Valerióra bízza a klub elnöke, hogy egy kis fegyelmet is tanuljon, és felkészítse az érettségire. A vetítés után a közönség találkozhat Leonardo d' Agostini rendezővel.

Maura Delpero - Maternal

Maura Delpero: Anyaság

A fesztiválon vetítik még többek között az 5 a tökéletes szám (5 é numero perfetto) című filmet Toni Servillóval és Valeria Golinóval a főszerepben. Utóbbi a több díjat is nyert Az én lányom (Figlia Mia) női főszereplője is.

Igor Tuveri - 5 a tökéletes szám

Igor Tuveri: 5 a tökéletes szám

 

Forrás: 17. Olasz Filmfesztivál / MittelCinemaFest; Istituto Italiano di Cultura Budapest

Borítókép/főoldali kép: Anyaság (Maternal)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés