bezár
 

art&design

2019. 11. 08.
Az év aukciójára készülnek a Virág Judit Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az év aukciójára készülnek a Virág Judit Galériában Száznál is több háború utáni és kortárs műalkotás látható a Virág Judit Galéria tematikus aukciós kiállításán, többek között Lakner László, Nádler István és Keserü Ilona művei. A műalkotások az árverés előtt megtekinthetőek a Virág Judit Galéria tematikus aukciós kiállításán november 6-tól 16-ig.

A november 17-i aukció mérföldkő lehet az árverések történetében, hiszen az esemény hazai és nemzetközi szinten is befolyásolhatja a magyar kortárs képzőművészet piaci értékét. 

A Galéria évek óta kiemelten foglalkozik a második világháború után készült műalkotásokkal. A 2019-es őszi aukción már ötven alkotás elkelt ebből az időszakból.

„Itthon is érzékelhető az a nemzetközi műtárgypiaci változás, amelynek köszönhetően folyamatosan növekszik az érdeklődés a kortárs alkotók művei iránt.

A gyűjtők között egyre hangsúlyosabban képviseli magát a fiatal korosztály, akik kifejezetten a kortárs műveket részesítik előnyben.

A konceptuális művészet, a geometrikus formák és az építészetben, designban is több évtizede megkerülhetetlen minimalizmus világa fontos a kortárs képzőművészeti alkotások gyűjtői számára” – emelte ki Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.

A képen látható Lakner László Metamorfózis – egyszer, aztán, később / Várakozók (Példázat) (1964-1967) című festménye a novemberi aukció egyik szenzációja.
 

Az aukciós katalógus érhető ITT

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés