bezár
 

art&design

2019. 11. 21.
A művészet ajándék! - kiállítás az ÚjMűhely Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A művészet ajándék! - kiállítás az ÚjMűhely Galériában A művészet ajándék! címmel ünnepi programmal készül az adventi időszakra a szentendrei MANK Nonprofit Kft. és az ÚjMűhely Galéria, amely kiállítással és kortárs műtárgyvásárral várja a látogatókat december 22-ig.

A rendhagyó tárlaton lehetőség nyílik kortárs művészek alkotásainak megtekintésére és megvásárlására - olvasható a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a látogatók válogathatnak kiemelkedő grafikusok alkotásaiból, a Szentendrei Grafikai Műhely alkotóinak szitanyomataiból, a Szentendrei Régi és a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen jelenleg alkotó művészek munkáiból, valamint kortársékszer-tervezők alkotásaiból is. A kiállításon minden mű megvásárolható.

A MANK gyűjteményéből válogatva a 21. század és a 20. század második felének kortárs grafikus nemzedéke munkáit mutatják be, a klasszikus grafikai műfajok közül a rézkarc technikával készült munkák közül válogathatnak az érdeklődők.
A kiállítótér földszintjén festmények láthatók, köztük Aknay János konstruktív munkái, ef Zámbó István groteszk alkotásai, Rákossy Anikó organikus belső csendéletei és Szabó Tamás több technikát összefogó legújabb művei.

A kiállított szitanyomatokkal az 1980-as évek elejéről, a Lipták Mihály vezetésével működő Szentendrei Grafikai Műhelyről emlékeznek meg, ahol számos szentendrei és Szentendréhez kötődő művész alkotott. Az ÚjMűhely Galéria tárlatán, művészeti vásárán Balogh László, Bálint Ildikó, Bereznai Péter, Farkas Ádám, Jávor Piroska, Krizbai Sándor, Lukoviczky Endre, Nagy Barbara és Szuromi Imre szitanyomatai láthatók.

Az utolsó terem szimulációs szobává alakul át. A műgyűjtést támogató képzőművészeti vásár első szobája megmutatja, a műtárgyak sokfélesége nemcsak egy kiállítási koncepció jól megtervezett keretei között bontakozhat ki, hanem akár egy műgyűjtő otthonában is.

A kiállításon válogatás látható kortársékszer-tervezők munkáiból. A tárgyak különleges anyagokból készültek, többek között papír, corian, üveg, pergamen, illetve nemesacél szerepel a felhasznált anyagok között. A látogatók felpróbálhatják és haza is vihetik Edőcs Márta, Gera Noémi, Horányi Kinga, Király Fanni, Kocsor Eszter Sára, Menyhárt Richárd és Vékony Fanni ékszereit, akikhez a december 7-i MANK Advent keretében rendezett egész napos ékszervásáron további ékszertervezők csatlakoznak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés