bezár
 

irodalom

2019. 11. 30.
Visegrádi Irodalmi ösztöndíjprogram
2019. november 30-áig várják a pályázók jelentkezéseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visegrádi Irodalmi ösztöndíjprogram A Visegrádi Irodalmi Rezidensprogramot - VLRP - 2012-ben hozta létre a Visegrádi Alap. Az ösztöndíjprogramra a jelentkezésüket a Visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) irodalmi alkotói (írók, újságírók, kritikusok, költők) adhatják le, akik közül a szerencsések tavaszi, illetve őszi alkotómunkában vehetnek részt a kijelölt intézmények egyikében.

A programban négy partnerintézmény vesz részt, a prágai Institut umeni (Arts Institute),a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (Petőfi Literary Museum), a Stowarzyszenie Willa Decjusza (Villa Decius Association) Krakkóban és a Literarné informačné centrum (Centre for Information of Literature) Pozsonyban.

A 2020-as ösztöndíjas program tavaszi (2020. május 1- 2020. május 12.) és őszi (2020. szeptember 1-2020. november 30.) időszakára 2019. november 30-áig várják a jelentkezéseket.

A részletes pályázati kiírást, a jelentkezési feltételeket és az online kitöltendő pályázati adatlap címét a következő linken találják.

Fotó: pim.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés