bezár
 

irodalom

2019. 11. 30.
Visegrádi Irodalmi ösztöndíjprogram
2019. november 30-áig várják a pályázók jelentkezéseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visegrádi Irodalmi ösztöndíjprogram A Visegrádi Irodalmi Rezidensprogramot - VLRP - 2012-ben hozta létre a Visegrádi Alap. Az ösztöndíjprogramra a jelentkezésüket a Visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) irodalmi alkotói (írók, újságírók, kritikusok, költők) adhatják le, akik közül a szerencsések tavaszi, illetve őszi alkotómunkában vehetnek részt a kijelölt intézmények egyikében.

A programban négy partnerintézmény vesz részt, a prágai Institut umeni (Arts Institute),a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (Petőfi Literary Museum), a Stowarzyszenie Willa Decjusza (Villa Decius Association) Krakkóban és a Literarné informačné centrum (Centre for Information of Literature) Pozsonyban.

A 2020-as ösztöndíjas program tavaszi (2020. május 1- 2020. május 12.) és őszi (2020. szeptember 1-2020. november 30.) időszakára 2019. november 30-áig várják a jelentkezéseket.

A részletes pályázati kiírást, a jelentkezési feltételeket és az online kitöltendő pályázati adatlap címét a következő linken találják.

Fotó: pim.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Egy szamosújvári polgár karikatúrája Egy szamosújvári polgár karikatúrája
Törös Tivadar Áfgánistán Vártán levelei című tárcagyűjteménye elé (Romanika Kiadó, Budapest, 2019.)
A Szépírók XV. Fesztiváljának második napja
irodalom

A skandináv krimi sikerének nyomában A skandináv krimi sikerének nyomában
Az év utolsó Késelés Villával irodalmi estjén jártunk
Izsó Zita és Vörös Anna zenés irodalmi estje

Más művészeti ágakról

Interjú Nyáry Lucával
art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
Philippe Jaroussky 20


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés