bezár
 

zene

2020. 01. 22.
Concerto Budapest a Folle Journée komolyzenei fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Concerto Budapest a Folle Journée komolyzenei fesztiválon Tizenhárom koncerten adja elő Beethoven műveit a Concerto Budapest kiemelt meghívott zenekarként januárban a Folle Journée komolyzenei fesztiválon Franciaországban. A Concerto Budapest a fesztivál tematikájának megfelelően idén Beethovennel utazik és 8 különböző műsorral összesen 13 koncertet ad először Nantes környékén, majd Nantes-ban - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A Nantes környékén található városok - Saumur, La Fléche, Laval, La Roche-sur-Yon és Cholet - koncerttermeiben a zenekar 6 alkalommal mutatja be Beethoven VI. (Pastorale) szimfóniáját. Nantes Cité des congrés nevű kongresszusi központjában, az Auditorium Waldstein és a Salle Archiduc hangversenytermekben Beethoven nagy szimfóniái, zongora- és hegedűversenyei szólalnak meg 7 koncerten a zenekar világhírű szólistákkal - Anna Glöckel és Ayana Tsuji hegedűművészekkel, Nicholas Angelich, Jean-Efflam Bavouzet, David Kaduch és Nelson Goerner zongoraművészekkel - előadott műsorában.

"Komoly zenei kihívás és különleges feladat végigjátszani a fesztivált. Renée Martin rövid, legfeljebb egyórás koncertekből álló, Nantes és környéke több helyszínén egyszerre zajló komolyzenei folyamot álmodott meg, vagyis - éppúgy, mint A Hallgatás Napján - a közönség sokkal több zenét és zenekart tud meghallgatni, mint egy hagyományos fesztiválon. Külön öröm, hogy idén Beethovennel utazunk" - idézi a közlemény Keller András, a zenekar karmestere, művészeti vezetője szavait.

A zenekar harmadszor vesz részt a René Martin által 1995-ben alapított fesztiválon. A Folle Journée abban az értelemben is nemzetközi fesztivál, hogy a hagyományos székhely, Nantes és környéke mellett évente egy-egy hangsúlyos külföldi helyszínen is megrendezik, 2020 májusában például Tokióban. Ezekben az esetekben a Folle Journée francia vezetése mellett a rendező ország is döntő szóval bír a programot és a meghívott zenekarokat illetően, így rendkívüli megtiszteltetés, hogy a Folles Journée májusban Japánban megvalósuló fesztiváljára is meghívást kapott a Concerto Budapest - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés