bezár
 

zene

2020. 01. 31.
Tíz éves a Karosi Júlia Quartet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz éves a Karosi Júlia Quartet Február 22-én ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a Nyitott Műhelyben a Karosi Júlia Quartet, Borbély Mihály vendégszereplésével.

A Karosi Júlia Quartet 2010 februárjában tartotta első koncertjét a budapesti Nyitott Műhelyben. Ahogy a zenekart vezető énekesnő említi: „Emlékszem, mennyire izgatott voltam, mert az első saját kompozícióimat is eljátszottuk."

Az azóta eltelt tíz esztendő alatt Karosi Júlia nagy utat tett meg, a magyar jazz meghatározó alakja lett. Kvartettjével számos műsort, több lemezt készített, amelyek Japántól New York-ig fölkeltették a jazzrajongók figyelmét. Egyéni hangvételű vokális műsorukkal koncerteznek itthon és külföldön egyaránt.

Tavaly például a legjelentősebb magyarországi koncerthelyszíneken hallhatta a közönség Karosi Júliát, méghozzá a saját kvartettje mellett az RTQ vonósnégyessel kiegészülve: 2019. február 10-én, a Müpa Jazz Showcase fesztivál kiemelt, záró hangversenyén, 2019 őszén pedig a Zeneakadémián, majd Fertőd-Eszterházán, az impozáns kastélyban.

2020. február 22-én visszatérnek bölcsőjükhöz, a Nyitott Műhelybe, ahol családias hangulatú születésnapi koncertet adnak fennállásuk 10. évfordulója alkalmából. A koncert műsorán az eddigi repertoárjukból, lemezeikből hallható válogatás, és neves vendégszólista, Borbély Mihály is fellép a zenekarral ezen a különleges estén.

A zenekar tagjai:

Karosi Júlia – ének

Tálas Áron – zongora

Bögöthy Ádám – nagybőgő

Varga Bendegúz – dob

vendégszólista:

Borbély Mihály – fúvós hangszerek

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés