bezár
 

art&design

2020. 02. 09.
A Bohus-Lugossy művészcsalád kiállítása Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Bohus-Lugossy művészcsalád kiállítása Budapesten Fém-üveg-fotó címmel látható szombattól a Bohus-Lugossy művészcsalád alkotásaiból kiállítás Budapesten, a Józsefvárosi Galériában.

Az összegzés szerint Bohus Zoltán (1941-2017) szobrász és üvegtervező, a nemzet művésze; Lugossy Mária (1950 - 2012) ötvös-, szobrász- és üvegtervezőművész; Lugossy István operatőr és fotóművész; Bohus Áron ötvösművész és Bohus Réka fotográfus munkái láthatók a tárlaton.

A közlemény felidézi, hogy Bohus Zoltán egyedi, letisztult látásmóddal nyúlt az anyaghoz, gazdag életművet hagyva az utókorra. Felesége, Lugossy Mária örvénylő kompozíciói a világ sok táján láthatóak, Lugossy István operatőr és fotóművész alkotásai pedig különleges érzékenységgel helyezik a gyújtópontba a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek elkapott pillanatait.

Bohus Áron elsősorban cégéreket, díjakat tervez, de autonóm alkotóként is foglalkoztatja a kisplasztika. Bohus Réka a plasztikáról alakított gondolatainak kifejezésére nagyobb hangsúllyal használja a fotó és a számítógépes print lehetőségeit.

A Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontot 2013 őszén újították fel, azóta kortárs képzőművészeti kiállítások és programok mellett rendszeresen szerveznek ott koncerteket, irodalmi esteket, irodalom- és zenetörténeti, tudományos témákban előadás-sorozatokat, szabadegyetemeket. Évente mintegy 35 ezer ember látogat el a Józsefvárosi Galériába - tartalmazza a közlemény.

Kép: jozsefvaros.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés