bezár
 

irodalom

2020. 02. 19.
Ösztöndíjas írók alkotásait mutatja be a FISZ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ösztöndíjas írók alkotásait mutatja be a FISZ A Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj kuratóriuma 2019 áprilisában 13 fiatal írót részesített támogatásban, akiknek műveiből ad válogatást a pénteken kezdődő Móricz-esteken a Fiatal Írók Szövetsége Budapesten - olvasható a szervezet közleményében. 

A négy alkalommal (február 21, március 6., 20. és április 4.) megrendezett programsorozaton friss kéziratokba hallgathatnak bele az érdeklődők, átjárókat keresve a különböző alkotói világok között. Az estek a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a FISZ rendezésében valósulnak meg és ingyenesen látogathatók - olvasható az összegzésben.

A közlemény szerint a Móricz-esteken, amelyek minden alkalommal 19 órakor kezdődnek, a friss kéziratok mellett kiadás előtt álló kötettervekbe is belehallgathatnak az érdeklődők.

Február 21-én, Szendi Nóra, Ferencz Mónika, Horváth Veronika műveiből adnak válogatást, a rendezvényen. Március 6-án Vonnák Diána, Szerényi Szabolcs, Csombor Rita mutatkozik be.

Március 20-án Laboda Kornél, Zilahi Anna, Celler Kiss Tamás alkotásait mutatják be. Április 4-én Simon Bettina, Mécs Anna, Csillag Tamás írásait hallhatják meg az érdeklődők. Az első esten Bartók Máté, a többin a Hoppál Mihály BassPoetry zenél Budapesten, az Itt és Most Közösségi Térben. 

Kép: FISZ hivatalos Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés