bezár
 

zene

2020. 02. 28.
Rost Andrea, Vigh Andrea és Kelemen Barnabás a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rost Andrea, Vigh Andrea és Kelemen Barnabás a Zeneakadémián Rost Andrea szoprán, Vigh Andrea hárfaművész és Kelemen Barnabás hegedűművész ad koncertet március 2-án a Zeneakadémián - közölte MTI. 

A hangversenyen a művészek többségében ritkán hallott műveket adnak elő különleges zenei párosításokban. A koncert elején Debussy művek szólalnak meg hegedű és hárfa átiratokban, ezt követi Saint-Saëns szóló hárfára komponált fantáziája, majd egy újabb hegedű-hárfa duó következik. A koncertet Rost Andrea és Vigh Andrea duója zárja Händel, Fauré és Ravel művekkel - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az MVM Koncertek március 3-án folytatódnak a Bartók Emlékházban, a Junior Prima Díjas Csőke Flóra gordonkaestjével, majd március 11-én Alekszej Vologyin ad zongoraestjet a Müpában.

Vigh Andreát március 5-én Kaposváron szólóesten, március 27-én Komáromban Kertesi Ingrid operaénekesnővel hallhatja a közönség. Májusban a Zeneakadémia Nagytermében a MÁV szimfonikusokkal Medveczky Ádám dirigálása mellett Balassa Sándor hárfaversenyét adja elő. Ősszel a Gödöllői Hárfafesztiválon szólókoncertet ad, majd decemberben a Nemzeti Filharmonikusokkal Hamar Zsolt dirigálásával Járdányi Pál hárfaversenyét játssza. Az év zárásaként Balázs Jánossal és az Anima Musicae Kamarazenekarral Karácsonyi Hangversenyt ad szintén a Zeneakadémia Nagytermében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés