bezár
 

art&design

2020. 03. 07.
100 Portré Gömör Tamástól a Bartókon
Gömör Tamás fotográfus portréi a Hadik Kávéházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén töltötte be 50. életévét Gömör Tamás fotográfus – ez alkalomból, a művész több évtized portréit rendezte egy albumba, 100 PORTRÉ címmel. A Hadik Kávéház galériájában március 7-én 16 órakor lesz könyvének bemutatója, egyúttal megnyílik az albumból válogatott 15 fotó tárlata is.    

A fotográfia megannyi területén alkotó művész, a portré fotózást tartja a leginkább sajátjának. Elsősorban művészek, közéleti személyiségek láthatóak bensőséges közelségből képein, akiket a fotográfus szereti saját, intim környezetükben láttatni, ahol a fizikai tér lelki-szellemi atmoszféraként működik, de a bevilágított eszköztelen stúdió helyzetben is képes megteremteni a rájuk jellemző univerzumot. Kerüli a művi beállításokat, bensőséges kapcsolat kialakítására törekszik. Zenészként kiemelt területe a könnyűzenei alkotók fotózása.

Huszonöt év portrésorozata a fotográfia utóbbi fejlődésének is dokumentumaként is értelmezhető: az analóg képkészítéstől a digitális képekhez való átállás útja megrajzolható eddigi munkásságán, elsősorban fekete-fehér filmre, színes negatívra és diára készült képek válogatása a 100 PORTRÉ című kötet.

Mások mellett: El Kazovszkij, Rúzsa Magdolna, Mario Vargas Llosa, Törőcsik Mari, Nyári István, Török Ferenc arcképei, de több Kossuth-díjas és egy irodalmi Nobel-díjas művész képmása is látható.

 

A kiállítás megnyitója és a könyv bemutatója: 2020 március 7, 16 óra.  

A kiállítás megtekinthető 2020 március 7.– április 8. között.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés