bezár
 

színház

2020. 03. 13.
POSZT - 14 előadás a versenyprogramban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
POSZT - 14 előadás a versenyprogramban Tizennégy produkció - köztük 8 budapesti, 4 vidéki és 2 határon túli előadás - kapott helyet a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) csütörtökön nyilvánosságra hozott versenyprogramjában.

Az idei POSZT-ot a tervek szerint június 11-től 20-ig rendezik meg, ami a magyar kormány koronavírussal kapcsolatos, a színházi előadások megtartására vonatkozó határozata alapján még változhat - olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

A POSZT versenyprogramját Dér András film- és színházrendező, operatőr és Uray Péter koreográfus, rendező állította össze a 2019. március 1. és 2020. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból. A válogatásban Dér Andrásnak és Uray Péternek Sándor L. István színikritikus volt segítségére.

A budapesti Katona József Színház a Bánk bán című előadással (rendezte: Tarnóczi Jakab), a Radnóti Színház Moliere - The Passion című produkciójával (Hegymegi Máté) szerepel a fesztiválon.

Helyet kapott a programban az Örkény Színház Kertész utcai Shaxpeare-mosó című előadása (Bodó Viktor), a Forte Társulat pedig El valahová címmel (Horváth Csaba) mutat be darabot a POSZT-on.

A Vígszínház a Pesti Színházban bemutatott A nyugat császára című darabbal (Rudolf Péter) lép fel a fesztiválon. A Nemzeti Színház a Macskajáték című előadásával (Szász János) vesz részt a versenyben.

A Rózsavölgyi Szalon a Semmit se bánok című produkcióval (Sztarenki Pál), míg a Frenák Pál Társulat a The Cage című előadással (Frenák Pál) képviselteti magát a rendezvényen.

A versenyprogramban a Miskolci Nemzeti Színház két előadása is helyet kapott: A vadkacsa (Rusznyák Gábor) és a Feketeszárú cseresznye (Szőcs Artúr).

A versenybe jutott 14 előadás között van a székesfehérvári Vörösmarty Színház A Vágy nevű villamos című produkciója (Bagó Bertalan), valamint a tatabányai Jászai Mari Színház - Népház Szutyok című előadása (Guelmino Sándor).

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata A nép ellensége című produkcióját (Keresztes Attila) játssza, míg a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A társadalom támaszai című előadással (Botos Bálint) versenyezhet a fesztiválon.

Kép forrása: POSZT

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje

Más művészeti ágakról

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés