bezár
 

színház

2020. 03. 19.
Újabb turnéja marad el a Proton Színháznak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb turnéja marad el a Proton Színháznak A koronavírus miatt lemondták a társulat spanyol vendégjátékát is.

A Proton Színház tervezett római vendégjátéka után a madridi is elmarad. A független társulat Látszatélet című színdarabja a Teatros del Canal műsorán szerepelt volna március 26-án és 27-én. A tervezett előadások azonban a koronavírus miatt elmaradnak, ugyanis a színház március 11-től április 3-ig zárva tart.

Szkéné színház

Különleges alkalomnak ígérkezett a meghívás, ugyanis magyar társulat ritkán vendégszerepel Spanyolországban. Hiába járta be a világot, az elmúlt 10 évben a Proton Színház most először játszhatott volna spanyol nézőközönség előtt. Mundruczó Kornél rendezését olyanok mellett tűzték műsorra, mint Katie Mitchell műve a berlini Schaubühnéről; a magyar közönség számára a Trafó Kortárs Művészetek Házából ismert belga Anne Teresa De Keersmaeker -Rosas és Peeping Tom előadása, az olasz Pippo Delbono vagy a portugál Tiago Rodrigues darabja.

A Társulat hazai előadásait is érinti a színházak lezárása: tavasszal búcsúzott volna a Vackor nyomában, a Proton Színház 2017-ben bemutatott családi mesemusicalje. Szemenyei János rendezését 2020. március 21-én és 22-én három alkalommal tűzte műsorára a Madách Színház, azonban az intézmény a kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt, annak feloldásáig bezárt.           

Mindemellett mérföldkőhöz érkezik a társulat alapító előadása: a tervek szerint 2020. május 16-án és 17-én 150. alkalommal  lesz látható a Trafó műsorán a Frankenstein-terv Mundruczó Kornél rendezésében; ugyanitt június 7-én Péterfy Borival, 8-án Láng Annamáriával a Látszatélet kerül bemutatásra.

Proton Theatre

Fotó: Андрей Парфенов

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Artusban a tao színház Artusban a tao színház
Goda Gábor Minden (is) című darabja az Artus Társulat előadásában
színház

Mi ez a mutyuli a színpadon? Mi ez a mutyuli a színpadon?
Gombrowicz Yvonne című darabja a Maladype Színházban
színház

Az életem semmi más, csak csoda Az életem semmi más, csak csoda
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában
színház

Nyuszi a kalapból Nyuszi a kalapból
Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című előadásáról

Más művészeti ágakról

Az HBO Otthon című karanténsorozatának finn kiadásáról
art&design

Karanténba zárt vizuális napló Karanténba zárt vizuális napló
Birtalan Zsolt 40 nap (Karantén napló) kiállításáról
art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés