bezár
 

színház

2020. 03. 19.
Újabb turnéja marad el a Proton Színháznak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb turnéja marad el a Proton Színháznak A koronavírus miatt lemondták a társulat spanyol vendégjátékát is.

A Proton Színház tervezett római vendégjátéka után a madridi is elmarad. A független társulat Látszatélet című színdarabja a Teatros del Canal műsorán szerepelt volna március 26-án és 27-én. A tervezett előadások azonban a koronavírus miatt elmaradnak, ugyanis a színház március 11-től április 3-ig zárva tart.

Szkéné színház

Különleges alkalomnak ígérkezett a meghívás, ugyanis magyar társulat ritkán vendégszerepel Spanyolországban. Hiába járta be a világot, az elmúlt 10 évben a Proton Színház most először játszhatott volna spanyol nézőközönség előtt. Mundruczó Kornél rendezését olyanok mellett tűzték műsorra, mint Katie Mitchell műve a berlini Schaubühnéről; a magyar közönség számára a Trafó Kortárs Művészetek Házából ismert belga Anne Teresa De Keersmaeker -Rosas és Peeping Tom előadása, az olasz Pippo Delbono vagy a portugál Tiago Rodrigues darabja.

A Társulat hazai előadásait is érinti a színházak lezárása: tavasszal búcsúzott volna a Vackor nyomában, a Proton Színház 2017-ben bemutatott családi mesemusicalje. Szemenyei János rendezését 2020. március 21-én és 22-én három alkalommal tűzte műsorára a Madách Színház, azonban az intézmény a kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt, annak feloldásáig bezárt.           

HIRDETÉS

banner

Mindemellett mérföldkőhöz érkezik a társulat alapító előadása: a tervek szerint 2020. május 16-án és 17-én 150. alkalommal  lesz látható a Trafó műsorán a Frankenstein-terv Mundruczó Kornél rendezésében; ugyanitt június 7-én Péterfy Borival, 8-án Láng Annamáriával a Látszatélet kerül bemutatásra.

Proton Theatre

Fotó: Андрей Парфенов

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1
színház

Az önmagába zárt én Az önmagába zárt én
Világszínház otthon: Bodó Viktor Peer Gynt rendezése a bécsi Volkstheaterben
Interjú Veress Annával a német és a magyar színházi rendszer különbségeiről és hasonlóságairól, a dramaturgok pozíciójáról, alkotótársakról
Mesék a Kolibriből a járvány idején

Más művészeti ágakról

Kamaszlélektan szépirodalmi köntösben
irodalom

Az élőknek sem könnyű Az élőknek sem könnyű
Han Kang: Nemes teremtmények, Jelenkor, 2018.
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés