bezár
 

zene

2020. 03. 26.
Opera a kőfejtőben: majd 2021-ben
A Turandot bemutatóját 2021 nyarára halasztották
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Opera a kőfejtőben: majd 2021-ben Giacomo Puccini Turandot című operájának 2020. július 8-i premierjét és az idei nyárra tervezett összes további előadását 2021 nyarára tolják el a szervezők. A jegyek beválthatók a következő évi időpontokra.

A koronavírus megfékezésére irányuló intézkedéseket és rendelkezéseket követve az Arenaria Kft. ügyvezetése úgy döntött, hogy Puccini Turandot című operájának 2020 nyarára tervezett premierjét egy évvel elhalasztják. (Korábban itt írtunk az előadásról részletesen.) A jelenlegi helyzet alapján a próbák májusra tervezett megkezdése nem lehetséges. A produkció rendezői stábja és művészei a világ különböző országaiban, többek között az Egyesült Államokban és Olaszországban élnek és alkotnak. Miután a járvány minden egyes országban más és más stádiumban van, a leküzdésére hozott különböző, többek között az utazást korlátozó intézkedések beláthatatlan időtartamra ellehetetlenítik a színpadra állítás közös munkáját és meghiúsítják az opera 2020 nyarára tervezett bemutatását.

A rendezői és a produkciós csapat összetétele

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sikerült egyeztetni a komplett rendezői és produkciós gárdával, így az amerikai Thaddeus Strassberger rendezővel, a szintén amerika származású Paul Tate dePoo díszlettervezővel, valamint az opulens jelmezeket megálmodó olasz jelmeztervezővel, Giuseppe Palella-val, akik mindannyian vállalták a következő évre eltolt előadás megvalósítását. A csapat már tavaly októberben megkezdte az előkészítő munkálatokat, most videokonferencián zajlik az egyeztetés és a kommunikáció. Az Arenaria munkatársai pedig minden fűszálat megmozgatnak azért, hogy a produkcióban szereplő művészeket is át tudják szerződtetni a 2021-es előadásokra.

A megváltott jegyek érvényesek és beválthatók a 2021-es időpontokra

Azokat, akik előre megváltott jeggyel rendelkeznek, hamarosan írásos úton értesítik a jegyek érvényességéről és a további teendőkről. A mindenkori aktuális információk az Arenaria honlapján elérhetők.

Giacomo Puccini Turandot című operájának premierjét 2021. július 14-én tartják.

Jegyek a 2021-es nyári előadásokra a pan.event jegyirodáiban a +43 2682 65065 telefonszámon vagy a tickets@panevent.at e-mail címen vásárolhatók, további információkat a www.operimsteinbruch.at honlapon találnak.

nyomtat

Szerzők

-- Fehér Enikő --

1997, ír, olvas, rádiózik, háttérzajong. Meghalni ráér.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés