bezár
 

irodalom

2020. 04. 30.
Több mint ötezren küldték el műveiket az Együtt a versben! pályázatra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint ötezren küldték el műveiket az Együtt a versben! pályázatra Több mint ötezren küldték el verseiket a Kossuth Rádió és a Magyar Írószövetség Együtt a versben! című költészeti pályázatára - mondta el Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója az MTI-nek.

Közlése szerint a hétvégén lezárult pályázat nagyon sikeres volt, 5088 e-mail érkezett és akadt több olyan levél, amely 6-8 verset is tartalmazott. Hozzátette: a kezdeményezéssel, amelyhez a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) is csatlakozott, a karanténban született gondolatok megfogalmazására kérték a hallgatókat.

A pályázatra legfiatalabbként egy 10 éves diák és legidősebbként egy 92 éves rádióhallgató is beküldte verseit, érkezett alkotás egyebek mellett a Felvidékről, Erdélyből és Németországból is - fűzte hozzá Siklósi Beatrix.

Minden vers mögött egy emberi történet áll: az idősotthonban élő férfié, a 24 órás ügyelete után hazatérő orvosé, a gyermekét váró kismamáé és a szüleire emlékező versíróé - sorolta az alkotások témáit a csatornaigazgató, aki kiemelte: a költeményeket nem a pesszimista hangvétel jellemzi, nagy részük a reménységet sugallja.

A beérkezett műveket Erős Kinga kritikus, a Magyar Írószövetség elnöke; Rózsássy Barbara költő, a Magyar Írószövetség titkára és Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió programfőtanácsadója zsűrizi.

A verseket két kategóriában díjazzák: a Kossuth Rádióban a legjobbnak ítélt verseket színművészek mondják el a különböző műsorokban, valamint a Facebookon is megjelennek. A Magyar Írószövetség a legjobbnak ítélt amatőr alkotásokat értékes könyvcsomagokkal jutalmazza, a profik között az első helyezett pedig 100 ezer forintos díjazásban részesül. Az eredményhirdetés május 31-én lesz a Vasárnapi Újság című műsorban - közölte Siklósi Beatrix.

A csatornaigazgató a Kossuth Rádió hallgatóit rendkívül aktívnak jellemezte, hiszen azonnal reagálnak, ha a véleményüket kérdezik, játékra vagy együttgondolkodásra invitálják őket, ennek is köszönhető a pályázatra beérkezett kiemelkedően nagy számú vers.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Kiút a közönyből Kiút a közönyből
Anne Cathrine Bomann: Agathe, fordította Petrikovics Edit, Jelenkor Kiadó, 2019
irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A zenéért és a közönségért A zenéért és a közönségért
Interjú Oláh Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, koncertmesterrel sikerről és korunk zenei piacának követelményeiről
színház

Érinthetetlenek Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában
Interjú Rohmann Dittával oktatásról, médiáról, motivációról
színház

Shakespeare járvány idején Shakespeare járvány idején
Gyulai Shakespeare Fesztivál 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés