bezár
 

film

2020. 04. 30.
A távmozi is vetíti Hajdu Szabolcs új filmjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A távmozi is vetíti Hajdu Szabolcs új filmjét Április 30-án, a Magyar Film Napján a Budapesti Távmozi is vetíti Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmjét, a Békeidőt. 20 órakor a Művész Távmoziban 990 Ft-os áron nézhető a film, 22 órakor pedig Kovács Gellért beszélget a rendezővel a Művész mozi Facebook oldalán. 

A Békeidő különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, és több fő történetszálat ötvöz, melyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai;  egy középkorú színész házasságának válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.

A Távmozi oldalán 990 Ft-os áron már elővételben is válthatók jegyek a filmre. A vetítés után – kis szusszanásnyi és emésztési időt adva a közönségnek –, 22 órakor a vetítés Facebook eseményén virtuális közönségtalálkozó lesz, ahol Kovács Gellért Filmszerész beszélget majd a film rendezőjével, miközben kommentekben a nézők is feltehetik kérdéseiket a filmmel kapcsolatban. A beszélgetéshez bárki csatlakozhat, annak tehát nem feltétele az azt megelőző mozizás.

Kritikánk a filmről itt olvasható: Frusztrált Magyarország

Fotó, forrás: Békeidő produkció

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés