bezár
 

film

2020. 05. 12.
Az Európai Filmnapok lesz az első fesztivál az enyhítések után Csehországban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Európai Filmnapok lesz az első fesztivál az enyhítések után Csehországban Az Európai Filmnapok (DEF) lesz az első fesztivál, amelyet megtartanak Csehországban a járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések feloldása után.

Prágában, Brünnben és Ostravában június 16. és 23. között mintegy harminc európai ország több mint 40 filmjét mutatják be a nagyközönségnek – közölte Michaela Dvoráková, a filmszemle rendezőbizottságának tagja hétfőn Prágában. Ezt követően a nagy érdeklődésre számot tartó filmszemlét több más városban is megtartják.

Idén kiemelt szerepet kapnak a sci-fi, horror és az avantgárd alkotások a fesztiválon.

"Bízom a járványhelyzet javulásában, abban, hogy szinte teljes értékű fesztivált tudunk rendezni. A filmvetítéseket tematikus beszélgetések fogják kísérni cseh szakértőkkel, míg a külföldi vendégekkel virtuális térben tartunk beszélgetéseket" – mondta el Barbora Golatová, a fesztivál igazgatója.

A filmvetítések több tematikus szekcióban zajlanak, amelyek közül általában az európai fesztiválokon díjazott alkotások, valamint a gyermekeknek és az ifjúságnak szánt filmek iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés.

HIRDETÉS

banner

Forrás: MTI

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája
70. Berlinale, február 20–március 1.
Gyöngyössy Bence: A feltaláló
Guy Ritchie: Úriemberek

Más művészeti ágakról

Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés