bezár
 

film

2020. 05. 13.
EFA-díjak: a járvány miatt módosítottak a jelentkezés feltételein
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
EFA-díjak: a járvány miatt módosítottak a jelentkezés feltételein Az Európai Filmakadémia (EFA) úgy döntött, hogy azok a filmek is nevezhetők az idei Európai Filmdíjra, amelyek bemutatása a koronavírus-járvány miatt november végéig csúszik.

"Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azokat a drámai változásokat, amelyeket a járvány a filmipar számára okozott. Számos premiert kellett újraütemezni, elhalasztani vagy online felületre tenni. Ezért kivételesen változtattunk az EFA 2020-as szabályain és lehetővé tesszük a jelentkezést a filmdíjra azon alkotások számára is, amelyeket még nem lehetett bemutatni" – áll Mike Downey, az EFA elnöke keddi közleményében.

Az idei Európai Filmdíjra eredetileg azokat a filmeket lehetett benevezni, amelyeket 2019. június 1. és 2020. május 31. között mutattak be hivatalosan, fesztiválon vagy moziban. A változás lényege, hogy a május végi határidőről a koronavírus-járvány miatt lecsúszó művekkel is lehet nevezni, amennyiben azok filmszínházi vagy online premierje november végéig megtörténik.     

Az Európai Filmdíjakra ettől függetlenül ezeknek a filmeknek is jelentkezniük kell május 31-ig. A módosított nevezés feltétele továbbá, hogy ezeket az alkotásokat a jogtulajdonosok a szakmát képviselő 3800 EFA-tag rendelkezésére bocsássák a szervezet Video on Demand központi adatbank platformján. Az EFA tagjai szavaznak a jelöltekről és a döntenek a díjazottakról.     

HIRDETÉS

banner

"Az Európai Filmakadémia elkötelezett marad az európai film és alkotói iránt. A koronavírus miatt ezen filmek gazdagsága és változatossága jelenleg csak otthonról élvezhető, ugyanakkor kiállunk az EFA tagjai, partnereink, kollégáink és barátaink mellett, előre tekintünk azokra az időkre, amikor a filmvetítések ismét elkezdődnek, a mozik újranyitnak és a közösségi filmnézés fontos társadalmi szempontja visszatér" – fogalmazott Mike Downey.     

A 2020-as, immár 33. Európai Filmdíj-átadót a tervek szerint december 12-én rendezik Reykjavíkban. Bővebb információ az akadémia honlapján. 

Forrás: MTI

Fotó: EFA Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája
Hajdu Szabolcs: Békeidő

Más művészeti ágakról

irodalom

Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út? Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út?
Deborah Feldman: Unorthodox – a másik út (Libri, 2020)
irodalom

Az élőknek sem könnyű Az élőknek sem könnyű
Han Kang: Nemes teremtmények, Jelenkor, 2018.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés