bezár
 

gyerek

2020. 05. 15.
Bújócskaverseny - verses meseregény a vírusról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bújócskaverseny - verses meseregény a vírusról Online formátumban jelent meg a Bújócskaverseny, talán az első verses meseregény, amelyben a kialakult vírushelyzet és közhangulat játékosan kerül elmesélésre. A kis meseregényt André Ferenc írta, Fazakas Noémi illusztrálta és Kovács Kata webszerkesztette.

A „kisebbecske verses meseregény”a BOLD kreatív ügynökség kezdeményezéseként jött létre, akik szobafogságukat töltve azon gondolkodtak, hogyan lehetne a kialakult borús helyzetet kissé elviselhetőbbé tenni, és felvidítani mindenkit ebben a bezártságban. Így született gyerekvers formájában néhány elmesélés a jelenlegi vírushelyzetről, majd ezekből a rövidebb versekből körvonalazódni kezdett egy kerekebb történet egy gonosz varázslókirályról, aki a vírust okozta, és sok minden másról is.
Kissebbecske
Mottó:
"Egyszer csak megcsapott az ihlet,
Én ebben nem vagyok hibás,
Hisz csak annyit mondtam, semmi mást,
„Jöjj, Múzsa!” és erre ő itt lett."
(Varró Dániel)

"Hallgatok, nézem; remélem
túl leszünk rajta. Még akkor is,
ha a föld hátán nincs még egy ilyen 
állatfajta."

(László Noémi)

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk ezt a kedves történetet, melyet itt olvashatnak el.

A történet írójával, André Ferenccel, a Transidex készített villáminterjút többek között az alkotófolyamatról és a történet mögöttes tartalmairól, ezt itt olvashatják.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
John Krasinski: Hang nélkül 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés