bezár
 

art&design

2020. 05. 15.
Digitálisan letölthető csomaggal segíti az időseket a MOME
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Digitálisan letölthető csomaggal segíti az időseket a MOME Digitálisan letölthető Gondos pakk elnevezésű csomaggal segíti az időseket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A 65 év felettiek szóló csomag olyan tárgyakat, eszközöket tartalmaz, amelyek a higiénia mellett a bezártság problémájára is fókuszálnak, így segíthetnek az egyedüllét érzésének csökkentésében.

Az izoláció különféle helyzeteire szeretnének segítséget nyújtani a MOME Innovációs Központ szociális design kutatócsoportja által létrehozott MOME segítő pakkok, amelynek második állomásként készült el a időseknek szóló Gondos pakk. A 65 év feletti korosztálynak tervezett csomag olyan tárgyakat, eszközöket tartalmaz, amelyek segítenek az izolációs helyzetben felmerülő szükségletek és igények kielégítésében.

A csomag fókuszában a higiénia és fertőtlenítés áll, további tartalmai pedig az egészségmegőrzés, a napi rutin, a szabadidős tevékenységek köré szerveződnek és olyan eszközöket is tartalmaznak, amelyek örömet okozhatnak, és valamelyest feledtetik az elszigeteltség okozta nehézségeket.

A doboz tartalma egyrészt a fertőtlenítéshez szükséges eszközök tárolását segítő, a felhasználó által is elkészíthető rendszerezőből áll, amelyben a maszkokat és kesztyűket, szemetes zacskót, fertőtlenítő kendőt és sprayt tárolhatják. A MOME tervezői a felakasztható rendszerező elkészítéséhez letölthető útmutatót is készítettek. Emellett a csomagba kerülhetnek az izolációt enyhítő, szabadidős eszközök, valamint a napi rutinhoz és a mentális és fizikai egészségmegőrzéshez kapcsolódó tárgyak. A közlemény idézi Fehér Borit és Gulyás Sárát, a Gondos Pakk tervezőit, akik szerint a gondoskodás segíthet az egyedüllét és magára maradottság érzésének csökkentésében. Ezért a dobozba egy ajtóra akasztható fertőtlenítő/rendszerező mellett olyan tárgyak elhelyezését is ajánlják, amelyek hozzájárulhatnak az egészségmegőrzés és szabadidő eltöltésének különböző módjaihoz.

A MOME Innovációs Központ kutató-tervezői csapata a következő Pakk fejlesztésén is dolgozik, amely hamarosan elérhető lesz a MOME Segítő Pakkok weboldalán.

Forrás: MTI

Fotó: segitopakk.mome.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
art&design

Művészek a járvány idején#1 Művészek a járvány idején#1
Interjú Szegedi Katalinnal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról

Más művészeti ágakról

Papolczy Péter (William Shakespeare, Szabó Lőrinc): Hogyne szeretnélek? Szonettek három hangra, Tilos az Á, 2019.
színház

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
Maria Sødahl: Remény
színház

Érzelmeink labirintusában Érzelmeink labirintusában
A Tévedések vígjátéka a gyulai Tószínpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés