bezár
 

színház

2020. 05. 19.
Újraindulnak a próbák a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újraindulnak a próbák a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban Társulati ülést tartott hétfőn a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház: május 25-től újraindulnak a próbák, a megfelelő óvintézkedéseket betartva.

A színház hétfői közleménye szerint a társulati ülésen Őze Áron igazgató megköszönte a munkatársaknak, amit a színházért, a dunaújvárosi közönségért tettek ebben a kritikus időszakban. "A Virtuális Színházunk online rendkívül nézett volt" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy most az offline munka folytatódik, hosszú nyárra készülnek.

Szkéné színház

Május 25-től indulnak újra a próbák, amelyeken kötelező a maszk viselése, és mindenkinek tartania kell az operatív törzs által javasolt, személyek közötti távolságot - áll a közleményben, amely szerint a nyári próbák nagy részét az intézményhez tartozó Petőfi Ligetben, a szabadban is meg tudják tartani.

Elsőként Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című darabjának háromhetes próbaidőszaka kezdődik, majd a teátrum zenés-táncos darabjának, a Sándor Mátyásnak a próbafolyamata. Az ősbemutató a Bartók Kamaraszínház 2020/2021-es évadának első nagytermi előadása lesz a magyar dráma napja tiszteletére, szeptember 22-én. A tervek szerint a darabbal a 15 éves balatoni Kultkikötő jubileumi programjában is részt vesz a színház.

HIRDETÉS

banner

A színház első stúdióbemutatójaként - egy sérülés, majd a járvány miatt félbeszakadt próbafolyamat után -  Babits Mihály Jónás könyve alapján készülő produkciót láthatja a közönség. A fizikai színházi előadást augusztus végén egyhetes felújítópróbával mutatják be.

Júliusban elindulhat a Bartók Kamaraszínház, a budapesti Rózsavölgyi Szalon és a Szentendrei Teátrum együttműködésében - Szarka János rendezésében - az Idegenek a vonaton című előadás, valamint a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházzal közös Dollárpapa próbafolyamata is.

Képek: bartokszinhaz.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Kéken vérző szívek Kéken vérző szívek
Opera a karanténból: Verdi Aidája a La Monnaie előadásában
Knut Hamsun Éhség című regényének adaptációja a Trafóban, Nagy Péter István rendezésében
Mesék a Kolibriből a járvány idején

Más művészeti ágakról

Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
The Lazys: Tropical Hazards (2018)
Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés