bezár
 

zene

2020. 05. 22.
Folytatódik a minikoncertekké alakult Térzene Program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik a minikoncertekké alakult Térzene Program A következő hetekben 11 megyében több mint 120 minikoncertet hallhatnak az érdeklődők.

A Térzene program célja, hogy minden ötezer fő feletti településen hetente egyszer megszólaljon a klasszikus zene. A programban klasszikus zenekarok, vonósnégyesek és dzsesszzenekarok is közreműködnek a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Az eredeti tervek szerint parkokban, zenepavilonokban szólalt volna meg a muzsika, hogy népszerűsítse a klasszikus zenét. A járvány miatt azonban a koncerteket nem lehetett megtartani, ezért a pandémia időszakában országszerte  minikoncertekkel lépnek fel a programban résztvevő zenekarok, így az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, a házak kertjeiből is élvezheti a közönség a hangokat.

Eddig a járvány alatt Rákász Gergely a győri lakótelepen adott sikeres orgonakoncertet, a Talamba együttes a rákosmenti lakótelep házai között koncertezett, míg csütörtök este a dunakeszi lakótelepen a Cimbaliband zenekar lépett fel.

A következő időszakban több mint 120 minikoncertet hallgathat országszerte a közönség. Pénteken Sátoraljaújhelyen, Mátészalkán, Szarvason, Békéscsabán, Kecskeméten, Dombóváron és Kaposváron; szombaton Bátaszéken, Szekszárdon, Mezőkövesden, Karcagon és Mezőtúron csendül fel a muzsika a köztereken.

Képek: pixabay

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Eszmefuttatás a iamyank Ensemble Live at CAFe Budapest lemezéről
Interjú Rohmann Dittával oktatásról, médiáról, motivációról
Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból
Fejérvári Zoltán Bach estjének visszajátszása

Más művészeti ágakról

színház

Nyuszi a kalapból Nyuszi a kalapból
Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című előadásáról
Papolczy Péter (William Shakespeare, Szabó Lőrinc): Hogyne szeretnélek? Szonettek három hangra, Tilos az Á, 2019.
irodalom

Kiút a közönyből Kiút a közönyből
Anne Cathrine Bomann: Agathe, fordította Petrikovics Edit, Jelenkor Kiadó, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés