bezár
 

zene

2020. 05. 22.
Folytatódik a minikoncertekké alakult Térzene Program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik a minikoncertekké alakult Térzene Program A következő hetekben 11 megyében több mint 120 minikoncertet hallhatnak az érdeklődők.

A Térzene program célja, hogy minden ötezer fő feletti településen hetente egyszer megszólaljon a klasszikus zene. A programban klasszikus zenekarok, vonósnégyesek és dzsesszzenekarok is közreműködnek a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Az eredeti tervek szerint parkokban, zenepavilonokban szólalt volna meg a muzsika, hogy népszerűsítse a klasszikus zenét. A járvány miatt azonban a koncerteket nem lehetett megtartani, ezért a pandémia időszakában országszerte  minikoncertekkel lépnek fel a programban résztvevő zenekarok, így az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, a házak kertjeiből is élvezheti a közönség a hangokat.

Eddig a járvány alatt Rákász Gergely a győri lakótelepen adott sikeres orgonakoncertet, a Talamba együttes a rákosmenti lakótelep házai között koncertezett, míg csütörtök este a dunakeszi lakótelepen a Cimbaliband zenekar lépett fel.

HIRDETÉS

banner

A következő időszakban több mint 120 minikoncertet hallgathat országszerte a közönség. Pénteken Sátoraljaújhelyen, Mátészalkán, Szarvason, Békéscsabán, Kecskeméten, Dombóváron és Kaposváron; szombaton Bátaszéken, Szekszárdon, Mezőkövesden, Karcagon és Mezőtúron csendül fel a muzsika a köztereken.

Képek: pixabay

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kékszakállú-thriller a Bayerische Staatsoperből
Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út? Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út?
Deborah Feldman: Unorthodox – a másik út (Libri, 2020)
Gyermekkönyv-illusztráció kiállítás online a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria oldalán
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés