bezár
 

zene

2020. 05. 25.
Év végén lesz Pakson Gasztroblues Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Év végén lesz Pakson Gasztroblues Fesztivál Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.

Gárdai Ádám szervező az MTI-nek elmondta: Robben Ford kivételével a júliusra tervezett program zenészei játszanak majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztottfesztiválon.
    A Keef Hartley Band és a Spencer Davis Group egykori tagja, Miller Anderson lemezbemutató koncertet ad, amelyen Pál Balázs Jenő együttese kíséri majd. A felvidéki gitáros zenekara szintén lemezbemutató koncerttel készül a paksi fesztiválra. A külföldi előadók között lesz a fiatal brit-norvég gitáros, Krissy Matthews és a moszkvai Blues Cousins zenekar, amely Magyarországon először lép fel, de több európai fesztiválon játszott már. Jubileum koncertet ad a Varga János Project és a Takács Tamás Blues Band.

Robben Ford egész idei, európai turnéját lemondta, a következő évi fesztivál vendége lesz - tette hozzá a szervező.

Nem maradnak el a programsorozat templomi és klubkoncertjei, amelyeknek programját később közlik. A fesztivál a nemzeti összetartozás éve alkalmából megrendezi a testvérvárosok zenés találkozóját, amelyen paksi, galántai, viski és kézdivásárhelyi zenészek lépnek fel, köztük a viski származású Pál István Szalonna, valamint Ferenczi György és a Rackajam. Lesz Kárpát-medencei gastroblues-piknik is, amelyen zenészek, borászok és szakácsok találkoznak.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés