bezár
 

gyerek

2020. 05. 27.
Elstartolt az Elevenedés, a Bartók Béla Boulevard nyárváró online fesztiválja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a XI. kerületi Bartók Béla nagy kulturális hagyománnyal bíró környékét összefogó Bartók Béla Boulevard nyárváró online fesztiválja. Az Elevenedés 11 napon keresztül május 21-től május 31-ig több mint 60 programmal készül az online térben.

A fesztivál szervezője, a Kulturális Tizenegy Egyesület évről-évre a galériák, kávézók, gasztrohelyek, design üzletek és a kereskedők együttműködésével aktív szerepet vállal a kultúra közvetítésében, mindezt annak érdekében, hogy egyfajta megújítást hozzon a főváros egyik kiemelt adottságokkal bíró, központi szerepet betöltő főutcájára.

A gasztrokultúra részeként az utca kiállítóhelyei, éttermei az új helyzethez alkalmazkodva videón keresztül, a Bartók Béla Boulevard séfjeinek, szakácsainak „vezetésével” segít a saját konyhánkban elkészíteni/összeállítani egyszerű ételeket, süteményeket. Ezen keresztül az éttermek, mint az Arriba, a Kelet,  a Hadik és a Tranzit konyháik kulisszatitkaiba nyújtanak bepillantást.

A kortárs művészeti jelenlét hangsúlyozásaként az 1 művész 1 porta keretében az utca vizuális kultúráját ápoló galériák, bemutatóterek felkérnek egy-egy fenntarthatósághoz kapcsolódó alkotót munkássága online bemutatására. Műveikből a partner üzlet kirakatában tekinthetnek meg ízelítőt.

A Bartók Béla Boulevard egyúttal meghirdeti első nyilvános utcai fotópályázatát is, amely „a te Bartókod, a mi Bartókunk is” gondolat mentén az utca pezsgő kulturális életét hivatott demonstrálni. Az elkészült munkákból online kiállítást is rendeznek a Kredenc Műteremben.

Nem maradhatnak el a zenei programok sem: több zenekar ad online koncertet egyenesen a „Bartókról.” Többek között egy hip-hop/future blues band formáció, a Guya Child, a magyar techno DJ és producer, Dynamic Material, a pop, rock funk és a progresszív stílusokat ötvöző Popgressice, a két keréken guruló soundsystem Vibee, valamint a Cinematic, Ambient vonalon mozgóIamyank.

A színházi programról a Collectivs Of Arts gondoskodik: az érdeklődők az Arab éjszaka című darabot láthatják online, egy különleges Bartók Béla úti helyszínről. Emellett a TÁP Színház képviseletében Egger Géza színész, rendező nyújt bepillantást kalandjaiba.

Virtuális városi séta is indul majd a BUM Bevásárló és Tematikus Utcák jóvoltából, hogy felfedezzük az utca hagyományait és titkait, például Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes kedvenc helyeit. Az idegenvezetők élő adásban, a helyszíneken kalauzolják végig a „virtuális sétálókat”, amelyhez mindössze egy okos készülék szükséges.

A gyermekeket kreatív feladatok és játékok várják majd. A Pagony gyermek-könyvesboltban május 30-án délelőtt Rutkai Bori tart online zenés-játékos könyvbemutatót. A nagyobbak online jógaórán vagy éppen egy online tematikus beszélgetésen, felolvasáson vehetnek részt. Eközben a KACS Műhely izgalmas, kreatív, kézműves foglalkozásokra invitálja a családokat az online térben.

 

A programról további részletek itt olvashatók.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés