bezár
 

art&design

2020. 06. 16.
Öt formatervező vehet részt a második design Start mentorprogramban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt formatervező vehet részt a második design Start mentorprogramban A vírushelyzetre való tekintettel digitálisan indult el a formatervezőket fejlesztő második design START mentorprogram, amelyben öt formatervező csaknem egy évig tartó képzésben vehet részt - közölte a Magyar Divat & Design Ügynökség kedden az MTI-vel.  

A héttagú szakmai zsűri által kiválasztott öt formatervező - Andrási Edina, Kele Sára, Kerekes Furniture, Temesi Apol és Tompa László - tervezési, gyártási és üzleti területeken egyaránt fejleszthetik képességeiket a képzési programban. A mentorprogram elvégzését követően szilárdabb működést valósíthatnak meg, valamint ismertséget szerezhetnek márkájuknak - olvasható az ügynökség közleményében.

A formatervezők nyílt pályázat útján jelentkezhettek a mentorprogramba. A kiválasztásnál elsődleges szempont volt, hogy a pályázók egyedi, kreatív, ugyanakkor üzletileg megvalósítható ötletekben gondolkodjanak. A mentoráltak az elmúlt hetekben üzleti tervezés, finanszírozás, designkommunikáció, marketing és digitális technológia témákban bővíthették tudásukat az egyénre szabott, online képzések keretében. Mindebben olyan szaktekintélyek voltak a segítségükre, mint Gaszt Attila, cégvezető; Kázsmér Nikolett, Halász Ádám és Szendrő Sára befektetési menedzser; Nemes Attila kulturális mediátor, valamint Tóth Marcell online marketing szakértő - akik széleskörű szakértelmük és tapasztalataik révén értékes és hiteles tanácsokkal látták el a résztvevőket. A képzési program elkövetkezendő részében a mentoráltak márkaépítéssel és joggal kapcsolatos tudásukat mélyíthetik el, Hosszú Gergely, a többszörös formatervezési díjjal jutalmazott designer, valamint György Ádám ügyvéd közreműködésével.

Amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, néhány hónapon belül a tanulmányi utakon, valamint a szakmai gyakorlatokon is részt vehetnek a formatervezők. Az első sikeres design Start mentorprogram után április végén indult útjára a második forduló, amelynek fókuszában ezúttal is a hatékonyabb üzleti működéshez szükséges ismeretek átadása áll. A vírushelyzetet figyelembe véve a Magyar Divat & Design Ügynökség felelős szervezetként online rendezte meg a képzési program első állomását jelentő hatmodulos előadássorozatot, de témaköreivel is reflektál a megváltozott gazdasági helyzet miatti új kihívásokra. A világjárvány miatt kialakult gazdasági helyzetben különösen sérülékenyek a magyar designvállalkozások, így most még nagyobb jelentőséggel bír szakmai támogatásuk.

2019-ben indult el az első design Start program, amelynek egykori résztvevői mára már egy biztos üzleti modellt tudhatnak magukénak, továbbá hazai ismertségük tekintetében is pozitív változásokat tapasztaltak - idézi a közlemény Bata-Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezetőjét, aki hozzátette: az általuk megtett hosszú út példaértékűnek bizonyult más designerek számára is - ennek köszönhető a design Start folytatására való iparági igény.

"Az új mentoráltak egytől-egyik kiemelkedő szakmai színvonalat képviselnek, biztos vagyok benne, hogy eredményeik más hazai formatervezőket is inspirálnak majd" - hangsúlyozta az ügynökség vezetője.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron
art&design

Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy? Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy?
Interjú Bence Bettinával, pályakezdő művészetelmélet hallgatóval a tevékenységeiről, és a kortárs képzőművészeti közegről

Más művészeti ágakról

Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
A Lehetnék bárki című antológiáról
Judd Apatow: Staten Island királya


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés