bezár
 

film

2020. 06. 16.
Itt a Frankofón Filmhónap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Itt a Frankofón Filmhónap A Frankofón Filmhónap keretein belül az elmúlt évek kedvelt frankofón filmjei válnak ingyenesen elérhetővé június 12. és július 13. között.  

A szervezők változatosságra törekedtek, hat ország 10 játék- és 11 rövidfilmje színesíti a kínálatot. Viszontláthatjuk a tavalyi Duna-parti vetítések legnépszerűbb vígjátékát, a VízhatástSzintén megtekinthető a fesztivál keretein belül a Barátnők (Rafiki) című film, amelyet néhány országban betiltottak, cannes-i bemutatóján álló tapsot kapott.

Széles műfaji skáláról válogathatnak az érdeklődők: a fesztivál kínálatában megtalálható dráma, vígjáték, gyerekfilm és dokumentumfilm, de megtekinthető egy francia thriller, illetve több, az Anilogue fesztiválon megismert animációs film is elérhető vált. 

A filmeket itt lehet megtekinteni. További információkért érdemes követni a Frankofón Filmhónap Facebook-eseményét is. 

Kép, forrás: Francia Intézet, Budapest

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Galder Gaztelu-Urrutia: A platform
Hajdu Szabolcs: Békeidő
Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról
Berlinale, 2020. február 20–március 1.

Más művészeti ágakról

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
A Lehetnék bárki című antológiáról
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés