bezár
 

art&design

2020. 06. 19.
Szombaton újranyílik a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton újranyílik a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Három hónap kényszerű zárvatartást követően szombattól ismét látogatható a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum, ahol az újraindulás alkalmából Dürer kora címmel időszaki kiállítás is nyílik.  

A két intézmény a járványveszély miatt március közepén zárt be, ezt követően csak az online térben találkozhatott a közönség a gyűjteményekkel - idézte fel a Szépművészeti Múzeum az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye. A megnyitást követően a múzeumok állandó kiállításai mellett a Szépművészeti Múzeumban az újranyitásra összeállított, Dürer kora című grafikai kamarakiállítás tekinthető meg.

A most nyíló és október közepéig látható Dürer kora - Német rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a nemzetközi gótika világától a reneszánsz korszakon át a manierizmus időszakáig ívelő két évszázad német nyelvterületen készült rajzait mutatja be. A kiállított rajzok Dürer legkiemelkedőbb réz- és fametszeteivel együtt láthatók, így összesen 54 művel találkozhat majd a közönség a kiállításon. Hasonló tárlat a múzeum német rajzainak gyűjteményéből utoljára fél évszázada volt látható a Szépművészetiben - emlékeztet a közlemény.

A Magyar Nemzeti Galéria hétfő kivételével hétköznap 13 és 18 óra között, hétvégén 10 és 18 óra között, a Szépművészeti Múzeum pedig - szintén hétfő kivételével - 10 órától 18 óráig várja a látogatókat.  A múzeumok óvintézkedések betartása mellett nyitják meg kapuikat: a látogatókat másfél méteres távolság betartására kérik, a múzeumi dolgozók pedig maszkot viselnek a nyitva tartás ideje alatt.

Az intézményekben tárlatvesztésekre és kisebb rendezvények megtartására is lehetőség nyílik, megnyílnak a kávézók és a múzeumshopok is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés