bezár
 

film

2020. 07. 10.
Elindult a Budapest Kertmozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a Budapest Kertmozi A Budapest Film Zrt. idén nyáron kültéri vetítéssorozatot indít Budapest számos pontján. A megmozdulás elsődleges célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozikultúra újjáélesztése.

A kezdeményezéshez számos budapesti kerület, társszervezet csatlakozott (az I., a VI. és a VIII.  kerületi önkormányzatok, valamint az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér), akiknek köszönhetően péntekenként a VIII. kerületi Teleki téren, szombatonként pedig a VI. kerületi Hunyadi téren és az I. kerületi Virág Benedek Ház belső udvarán várják a mozizni vágyókat. A szervezők célja, hogy a Budapest Kertmozi idővel hagyományteremtő, egyfajta ernyőszervezetté nője ki magát; ebben máris számos partner jelezte együttműködési szándékát, így a helyszínek és események száma a közeljövőben növekszik majd. A Budapest Film közkedvelt mozijaihoz hasonlatosan, az egyes helyszínek egyedi karaktert kapnak, amelyet főként a látogatók igényeire szabott filmkínálat határoz meg. A kertmozit a JCDecaux, a világ vezető kültéri médiavállalata is támogatja.

Budapest Kertmozi

Liszka Tamás, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója így nyilatkozott: „A kertmoziban minden benne van, ami miatt jó dolog budapestinek lenni: a minőségi filmélmények sokasága, az évszázados mozikultúránk, maga a közösség, amely ezt életben tartja, a városunk páratlan szépsége, és persze az a szabadság is, hogy a köztereinket, parkjainkat bármikor művészeti helyszínné, jelen esetben például filmszínházzá avathatjuk a magunk örömére. A Budapest Kertmozi ezért sokkal több, mint nyári vetítések sorozata: közösen létrehozott, tagadhatatlan bizonyítéka is annak, hogy a budapestiek mennyire szeretik a filmeket és a várost, ahol élnek.”

További információ a helyszínekről, a programról és a részvétel feltételeiről a Budapest Kertmozi honlapján és Facebook oldalán található.

Forrás: Budapest Kertmozi

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Louis-Julien Petit: A láthatatlanok
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája

Más művészeti ágakról

színház

Színház a koronav végén (3) Színház a koronav végén (3)
Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház*
gyerek

Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák
Július 9-én érkezik a mozikba a népszerű sorozat legújabb része
Bodor Ádám – Sinistra körzet


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés