bezár
 

irodalom

2020. 09. 04.
Tóth Kinga albumbemutatója és kiállítása
Szeptember 10.: Trafó, szeptember 11.: 1111 Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tóth Kinga albumbemutatója és kiállítása Tóth Kinga OFFSPRING/ÍRMAGOK című kétnyelvű művészeti albumának bemutatóján »mintegy fekete dobozként» a kötethez kapcsolódó szövegek, grafikák, videó-és hangmunkák mellett montázsok, használati tárgyak, recycling art-szemétmunkák, térinstalláció és legújabb, Kaspar Mattmannal közös fotómunkák láthatók. Az albumot bemutatják a Trafóban, és a hozzá kapcsolódó munkákból kiállítást rendeznek a 1111 Galériában.

Szeptember 10-én: albumbemutató performansz és beszélgetés a Trafóban

Hangperformansz: Tóth Kinga és Silvia Rosani. Kerekasztal: Klímatudatosság és művészet, résztvevők: Hindi Monika (a YAMA ART alapítója), Szabó Viktória és Kudron Anna (PINKPONILO), Závada Péter (Művészek a klímatudatosságért), Timea Balogh (a kötet angol fordítója), Sophia Matteikat (a német kötet lektora), Silvia Rosani (zeneszerző) és Tóth Kinga.

Az Írmagban különböző civilizációk és kultúrák ős- és eredettörténetei jelennek meg: üres istenségek és szokások, tradíciók és rituálék, de mindenek felett a természet mint örök és újrafejlődő, elpusztíthatatlan ismerős és idegen. A kiállítás témája az antropocén idő utáni (túlélő) ember és a természet viszonya, amikor az ember, vagy a fennmaradt teremtmény megtanulja újra felismerni, újra megismerni a világot, tevékenységének és rombolásának eredményét.

A természet meggyógyul és megváltozik, a még emberi életformák feltérképezik új életterüket, és megpróbálnak kapcsolatot létesíteni vele. A régi szabályok nem érvényesek többé, ahogyan a törvények és szokások sem, ezért újra kell fogalmazni, újra kell tanulni őket. Mi fogja a természetet és az embert újra összekötni? Hogyan tanulják az elveszett teremtmények, hibridek a természeti és gazdasági katasztrófa után a megértést? Találkoznak-e ezek a különböző maradékok, „idegenségek” egymással?

A művészeti album (YAMA, 2020) az eseményen megvásárolható, online pedig itt rendelhető meg. 

A német nyelvű, grafikákkal illusztrált verseskötet (Maislieder, Thanhäuser Kiadó, Ausztria) a helyszínen korlátozott példányszámban elérhető lesz.

Facebook-esemény

Szeptember 11.: kiállítás a 1111 Galériában

Tóth Kinga és Kaspar Mattmann az albumhoz kapcsolódó munkáiból rendeznek kiállítást szeptember 11-én a 1111 Galériában (Budapest, Kende u. 1.), amelyet Parti Nagy Lajos nyit meg. Zenével közreműködik Varga Vince.

Facebook-esemény

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Irodalom feketén-fehéren Irodalom feketén-fehéren
A Háttérzaj irodalmi kör a Fekete Zaj fesztiválon járt
irodalom

Sátoros ünnep Vasban Sátoros ünnep Vasban
Élmény. Beszámoló. 2020. augusztus 21-22.
irodalom

Rejtély és megvilágosodás kitartás-ügyben Rejtély és megvilágosodás kitartás-ügyben
Szilasi László: Kései házasság, Magvető, 2020
Bodor Ádám – Sinistra körzet

Más művészeti ágakról

art&design

Vallás, mint társadalmi tudat Vallás, mint társadalmi tudat
Vendég+látás kiállítás Pannonhalmán
art&design

Létjel-aktualizáció Létjel-aktualizáció
A magyar performansz története 1966–2018 (2): 1968, Bauer Sándor (1969), Galántai György és a Balatonboglári Kápolnaműterem (1970–73), Hajas Tibor (1974–79)
Az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések című előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés