bezár
 

film

2020. 09. 14.
Filmfesztivált hirdetnek az SZFE hallgatói
Maximum 3 perces alkotásokat várnak az autonómia, a szolidaritás vagy a diákmozgalom hívószavakra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Filmfesztivált hirdetnek az SZFE hallgatói "Szeretnénk, ha titeket is inspirálnának az elmúlt hetek eseményei, amik nem csak bennünk hagytak mély nyomot, hanem a világ számos kiemelkedő alkotójának figyelmét is felkeltették" – olvasható a hallgatók közleményében. 

A FREE SZFE névre keresztelt fesztiválra beérkezett alkotásokat az egyetemen belül, egy zárt esemény keretében vetítik le, majd a kiválasztott filmeket online teszik elérhetővé.

A műveket a diákzsűrivel együtt három prominens filmrendező fogja elbírálni: 

Enyedi Ildikó (Arany Medve-díj),

Mundruczó Kornél (cannes-i Un certain regard szekció fődíja)

és Hajdu Szabolcs (Kristály Glóbusz-díj).

Műfaji megkötés nincs, mindössze annyit kérnek a szervezők, hogy az alkotások legyenek angol felirattal ellátva. 

A filmeket a kitöltött jelentkezési lappal együtt szeptember 25-ig kell elküldeni a freeszfefilmfestival@gmail.com címre.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jacek Borcuch – Andrzej Dragan – Krzysztof Garbaczewski – Renata Gasiorowska – Pawel Lozinski, Jan P. Matuszynski –Tomek Popakul – Jerzy Skolimowski – Krzysztof Skonieczny – Malgorzata Szumowska – Mariusz Trelinski – Magnus von Horn – Anna Zamecka – Xawery Zulawski: Otthon
Interjú Varga Veronika színésznővel a nyelv és a színész közötti térről, a hagyományos útról és arról, milyen két országban is otthon lenni
Interjú Jancsó Dávid vágóval karrierválasztásról, a vágó megítéléséről és a tudatosság szerepéről
Spike Lee: Az 5 bajtárs

Más művészeti ágakról

art&design

Vallás, mint társadalmi tudat Vallás, mint társadalmi tudat
Vendég+látás kiállítás Pannonhalmán
art&design

Disszidensek Disszidensek
A magyar performansz története 1966–2018 (3): Disszidens művészek: Altorjay, Szentjóby, Baksa-Soós, Halász, Kántor, Najmányi, Botond, Tót... (1967–79)
irodalom

A 91. Ünnepi Könyvhét prospektusa A 91. Ünnepi Könyvhét prospektusa
Digitális Könyvhéthez digitális prospektus
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A siker az, amikor egy szerep életre kel A siker az, amikor egy szerep életre kel
Interjú Varga Veronika színésznővel a nyelv és a színész közötti térről, a hagyományos útról és arról, milyen két országban is otthon lenni


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés