bezár
 

film

2020. 09. 25.
Jövő héten érkezik a Szemrevaló Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2020. október 1–8. között rendezik meg Budapesten a Szemrevaló Filmfesztivált – tájékoztatták a prae.hu portált a fesztivál szervezői. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.

Október 1–4. között a budapesti Művész moziban vetítik a német nyelvű filmtermés legjavát, a járványhelyzetre való tekintettel a vetítések után pedig online közönségtalálkozókat szerveznek. Október 5–8. között továbbá az érdeklődők az egész ország területén elérhető Távmoziban online is megtekinthetik az alkotásokat. Október 2–5. között Debrecenben, október 6–9. között Szegeden, október 14–17. között pedig Pécsett is vetítik majd a filmeket.

A Szemrevaló Filmfesztivál nyitófilmje az idei Berlinale egyik versenyfilmje a Berlin, Alexanderplatz. Burhan Qurbani rendező feszes tempójú, sűrű atmoszférájú, aktuális társadalmi kérdéseket feszegető mozija október 1-jén, 19 órakor kerül műsorra a budapesti Művész moziban, október 2-án napközben pedig az érdeklődők a rendezővel folytatott beszélgetést követhetik a fesztivál Facebook-oldalán – német nyelven, magyar felirattal.

Berlin, Alexanderplatz

Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz

Szintén a fesztivál Facebook-oldalán lesz látható a Mariko Minoguchival készült beszélgetés október 2-án, 19 órakor. A rendezőnővel új filmjéről a Végzet és kezdetről beszélgetnek majd, melynek főszereplője, Nora szerelme elvesztése után megismerkedik Natannal, s bár van egy olyan furcsa érzése, hogy valahonnan már ismeri a férfit, de nem sejti, mi is az, ami összeköti őket.

Végzet és kezdet

Mariko Minoguchi: Végzet és kezdet

Október 3-án, 19 órakor a Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült vígjáték, a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba kerül műsorra. A történetben Motti anyja ortodoxként tragédiaként éli meg, hogy fia az egyetemen beleszeret egy nem zsidó lányba, a fiú így az önállóság és a függetlenedés útjára lép. Október 4-én a filmet is forgatókönyvíróként jegyző Thomas Meyerrel nézhetnek meg egy beszélgetést az érdeklődők a fesztivál Facebook-oldalán.

Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba

Michael Steiner: Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba

A fesztivál zárásaként október 4-én, 19 órakor a Gipsy Queen című, megrázó erejű alkotást tűzi műsorára a budapesti Művész mozi. A film főszereplője, Ali büszke, bátor nő, Hamburgban él két gyermekével. Apja kislány korától azért edzette, hogy egyszer világbajnok boxoló legyen, s kitörhessen romániai nyomorúságos körülményeik közül. Ali egy véletlen folytán ismét visszatalál a boxhoz, ami az egész család életét felforgatja. Október 5-én, 18 órakor Hüseyin Tabakkal, a film rendezőjével Regina Rusz, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója beszélget majd a rendezvény Facebook-oldalán.

Gipsy Queen

Hüseyin Tabak: Gipsy Queen

Fesztiváljegyek elővételben már kaphatóak, a teljes programról és a filmekről itt tudhat meg többet, a rendezvény Facebook-oldalát pedig ide kattintva érheti el.

Képek forrása: Szemrevaló Filmfesztivál sajtókommunikáció

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A szolgálólány meséje az HBO-n
Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Oláh Judit: Visszatérés Epipóba
Horvát Lili: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Más művészeti ágakról

art&design

Letnji bioskop Letnji bioskop
A magyar performansz története 1966–2018 (9): Szerbiai magyar performansz: Nyári Mozi (1988-89)
135 éve született Wilhelm Furtwängler
Balássy Fanni: Hol is kezdjem. Tilos az Á Könyvek, 2020
színház

Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni
A Csapodárok című darabról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés