bezár
 

film

2020. 09. 26.
SZFE: Sztrájktárgyalás, 4. nap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZFE: Sztrájktárgyalás, 4. nap A kuratóriumot és annak felügyelőbizottságát képviselő ügyvédi iroda az egyetem munkáltatójának nevében támadná meg a dolgozók sztrájkját.

A továbbiakban az egyetem által kiadott közleményt közöljük. 

"A mai napon a sztrájkbizottság ismét tárgyalt a munkáltatókkal a sztrájkkövetelésekről. A kuratórium ügyvédje ma sem vett részt a tárgyaláson, viszont írásban felszólította a kancellárt, hogy adjon meghatalmazást a munkáltató nevében az ügyvédi irodának arra, hogy a sztrájkot megtámadhassák a bíróságon. Az egyetem kancellárja megtagadta ezt, válaszképpen a kuratóriumtól kapott felszólítást, melyek értelmében kötelessége aláírni a meghatalmazást.

 

Mi is történik itt pontosan? A kuratóriumnak és a kuratórium felügyelőbizottságának szintén ez az ügyvédi iroda látja el a képviseletét. Ugyanez az ügyvédi iroda felszólítja az egyetem kancellárját, hogy adjon meghatalmazást arra, hogy a bíróságon az egyetem munkáltatójának a nevében megtámadhassák a dolgozók sztrájkját. A kuratórium a kancellár munkáltatója, nem volt választása ebben a helyzetben, alá kellett írnia a meghatalmazást.

 

Mit teszünk mi ezek után? Szembeszállunk. A jog minden eszközével. Tudjuk és hisszük, hogy a sztrájkunk törvényes, reméljük, hogy jogállamban élünk, tartunk tőle, hogy a puszta megfélemlítés a cél. Állunk elébe a bíróság ítéletének. Listázhatnak és fenyegethetnek minket, a jog és az igazság mellettünk áll."

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés