bezár
 

zene

2020. 09. 28.
Jazzkoncertek a Müpában
A Balázs Elemér Group és a Gadó Gábor Quintet fellépése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jazzkoncertek a Müpában Szeptember 30-án az egyik legnépszerűbb magyar jazz-zenekar, a Balázs Elemér Group lép fel, míg október 7-én a Gadó Gábor Quintet ad koncertet első alkalommal a Müpában.

A kétszeres Fonogram-díjas jazzdobos, Balázs Elemér együttese a 2007-es Early Music album anyagát hozza el szeptember 30-án újra a közönségnek, a lemezen eredetileg is hallható katalán énekesnő, Nuria Rial közreműködésével. Az est másik különleges vendége a zenekarral egyidős ifj. Balázs Elemér lesz, aki édesapjához hasonlóan remek rögtönző készséggel megáldott zenész - írja a Müpa az MTI-hez eljutatott hétfői közleménye.

Gadó Gábor jazzgitáros közel 30 éves pályafutását több jelentős elismeréssel díjazták Magyarországon és külföldön is, többek között 2003-ban a francia L'Académie du Jazz neki ítélte az év európai jazzművészének járó Bobby Jaspar-életműdíjat. Az évek óta Franciaországban élő zenész magyarországi kvintettje már hosszabb ideje együtt muzsikál, ám ez lesz az első alkalom, hogy ez a felállás - Gadó Gábor mellett Ávéd János, Bacsó Kristóf, Horváth Balázs és Halmos András - hallható lesz a Müpában - olvasható a közleményben.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés