bezár
 

zene

2020. 10. 03.
Kelemen Barnabással kezdi évadát az ÓDZ a BMC-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kelemen Barnabással kezdi évadát az ÓDZ a BMC-ben Csajkovszkij életművének bemutatásával kezdi évadát szombaton az Óbudai Danubia Zenekar (ÓDZ) Kelemen Barnabás hegedűművész közreműködésével a Budapest Music Centerben.

Az általában két estére tervezett koncert most egy napon, szombat este lesz hallható műsor- és szólistaváltozással. Csajkovszkij Vonósszerenádja mellett a D-dúr hegedűverseny (op. 35) csendül fel a Kossuth-díjas hegedűművész, Kelemen Barnabás tolmácsolásában. A sorozat állandó házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus, aki informatív, egyben szórakoztató történeteivel, vetítéssel színesítve segíti a hallgatókat a fókuszba állított zeneszerző életének megismerésében, a művek közötti eligazodásban - közölte a zenekar az MTI-vel.

A koncert napjának délelőttjén a zenekar új gyerekprogramja is várja a családokat. A Kalandra fül! bérlet idei első, Fúgafogó című koncertjén Hámori Máté karmester meséli el, hogy miért menő Bach-ot hallgatni. Ott Rezső Fúgagyár című, erre az alkalomra komponált műve mellett részletek hangoznak el Bach Musikalisches opfer című művéből és Mozart C-dúr "Jupiter" szimfóniájának IV. tételéből.

A Budapest Music Centerbeli koncertek után a zenekar az Eötvös Péter Alapítvány állandó zenekari partnereként részt vesz az október 5. és 9. között zajló Eötvös-kurzuson a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon. Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramjának részeként zeneszerzők és karmesterek képezhetik tovább magukat. A kiválasztott hallgatók egy évig dolgoznak Eötvös Péter és Vajda Gergely irányításával. A mentorprogramban minden évben világhírű zeneszerzők tartanak mesterkurzust, idén napjaink egyik legjelentősebb brit zeneszerzője, George Benjamin fogadta el a meghívást. A kurzuszáró koncerten Benjamin Three Inventions (1995) című kompozíciója magyarországi bemutatóként hangzik el, a mentorált zeneszerzők pedig olyan, a mentorprogram időszakában írt művekkel mutatkoznak be, amelyek Bartók Béla Divertimentójának hangszer-összeállítását követik.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Háttérinterjú Böröcz Balázzsal, a Pilvax Studio alapító-vezetőjével arculattervezésről, művészetmenedzsmentről, vizuális kommunikációról
Ma is az egyik legnagyobb csellista: Jacqueline du Pré
Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból

Más művészeti ágakról

art&design

Mindörökké vér és arany Mindörökké vér és arany
A magyar performansz története 1966–2018 (5): Nyugati magyar performansz: Monty Cantsin (1976-), Botond (1988–2010)
Összehasonlító ideológiakritika az „Eddig minden rendben” és a „Lassú élet” kiállításokról
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
Interjú Ubrankovics Júlia színésznővel filmes és színházi szerepeiről, amerikai tapasztalatairól


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés