bezár
 

színház

2020. 10. 07.
Infinite Dance tánc- és összművészeti fesztivál Nagyváradon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Infinite Dance tánc- és összművészeti fesztivál Nagyváradon Negyedik alkalommal szervezik meg október 20. és 25. között Nagyváradon az Infinite Dance tánc- és összművészeti fesztivált, amelyen a közönség tizennyolc produkciót láthat - közölte kedden a szervező Szigligeti Színház az MTI-vel.

A nagyváradi teátrum által a járványügyi szabályozásoknak megfelelően lebonyolítandó seregszemlén Románia és Magyarország legjelentősebb tánc- és mozgásszínházi műhelyei lesznek jelen. 

Szkéné színház

A fesztivál programjában szereplő előadásokat nyílt pályázati felhívás útján, csaknem hatvan pályázati anyag közül választotta ki a szervezők által felkért háromfős kuratórium, amelynek tagjai Jakobovits Márta keramikusművész, Lőrincz Katalin táncművész-pedagógus, valamint Vava Stefanescu koreográfus, a Bukaresti Nemzeti Táncközpont menedzsere voltak. A pályázók mellett az eseményre meghívást kaptak az Imre Zoltán Program alkotói is, Nagyvárad lévén az egyetlen határon túli helyszíne a fiatal táncművészeknek szóló ösztöndíjprogramnak. A negyedik Infinite Dance Festival programjának fókuszában ezúttal a kortárs táncművészet áll. Ennek szellemében a fesztiválra meghívást kapott az európai hírű Frenák Pál Társulat, a Duda Éva Társulat és a Pataky Klári Társulat, valamint a Contemporary Creative Dreamers, valamint az IndieBox romániai táncos szcénát képviselő független együttesek.

A szervezők törekvése, hogy a fesztivál a táncműfajok sokszínűségét is megmutassa, ezért a válogatásban szerepel az egri GG Tánc Bolero című ökobalettje, a Duna Táncműhely népi ihletésű A tizedik vőlegény című előadása, valamint a Pirók Zsófia vezette nemzetközi csapat flamenco estje is.

Az előző évek hagyományának megfelelően a fesztivál utolsó előtti napját a táncművészeti utánpótlás bemutatásának szentelik a szervezők. Az Akadémiák Napja programjában a Magyar Táncművészeti Egyetem, a bukaresti Ion Luca Caragiale Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem, illetve Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfus szakának magyar és román hallgatói mutatkoznak be. Az előadások mellett mozgásszínházi workshop is lesz, amelynek résztvevői a Nagyvárad Táncegyüttes táncosai mellett a romániai főiskolás hallgatók.

Fotó: erdely.ma

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Mi ez a mutyuli a színpadon? Mi ez a mutyuli a színpadon?
Gombrowicz Yvonne című darabja a Maladype Színházban
színház

Olykor lefelé tart a felfele vezető út Olykor lefelé tart a felfele vezető út
Interjú Goda Gáborral a MINDEN (is) premier kapcsán
Az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések című előadásáról
színház

Érinthetetlenek Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában

Más művészeti ágakról

art&design

Töredékes testek Töredékes testek
A MORPH csoport kiállítása: Máté Zsófi megnyitó beszéde
Márton László Nibelung-fordításának bemutatója a Kis Présházban
irodalom

A kontakt-Margó első napja A kontakt-Margó első napja
Benne: Díjátadó, Mucsi Zoltán, Pető Péter


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés