bezár
 

film

2020. 10. 10.
Őrtornyot építettek az SZFE hallgatói az ITM elé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Őrtornyot építettek az SZFE hallgatói az ITM elé A raklapokból készült építményből más egyetemek hallgatóival közösen ezentúl reggel 8-tól este 8-ig óránként fel fogják olvasni 13 pontból álló követeléseiket, hogy az mindenképp eljusson Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez. 

Az őrtornyot péntek délután avatták fel. A helyszínen felszólaló diákok arról beszéltek, az építmény az egyetemi autonómiáért való összefogást jelképezi: a „várat” addig őrzik az ország legkülönbözőbb egyetemeiről érkező hallgatók, amíg az egyetemi autonómiát biztosítottnak nem látják.

Ezt követően az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészhallgatója a Titkos Egyetem összegyetemi megmozdulás felhívását tolmácsolta. A szerveződés információs kampányt hirdet október 19-i kezdettel, amelynek lényege, hogy nyílt levél vagy aláírásgyűjtés útján a diákok felkérjék oktatóikat, hogy a félév során tartsanak egy, az előadás vagy szeminárium tárgyától független, az egyetemek autonómiájáról szóló beszélgetést a hallgatókkal. 

A Titkos Egyetemben résztvevő hallgatók szerint azért van szükség a kampányra, mert az egységes fellépéshez kulcsfontosságú a hallgatók tájékoztatása az egyetemek működéséről, az autonómia jelentőségéről, és arról, hogy a kialakult helyzet milyen módon veszélyezteti azt.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés