bezár
 

irodalom

2020. 10. 12.
„Dóra, el a kezekkel a könyvektől!”
A Szépírók Társaságának nyilatkozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
„Dóra, el a kezekkel a könyvektől!” Nyilatkozatban reagált a Szépírók Társasága a közelmúlt gyermekkönyv-pusztítással kapcsolatos eseményeire. „A Szépírók Társasága elítél minden olyan törekvést, ami kulturális értékek, nézetek megszüntetésére irányul” – írják. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatát.

NYILATKOZAT

„Megdöbbenéssel vegyes szánakozással figyeltük Dúró Dóra bukott politikus látványosra sikerült visszatérési kísérletét, aminek során először egy meseantológiát darált le, a “sikert” látva pedig később szét is tépett egy, tagtársunk által írt mesekönyvet.

Akár komikusnak is találhatnánk, hogy a magyar szélsőjobboldal maradványai gyerekmesékben látják meg legnagyobb ellenségüket - ha a könyvek megsemmisítése nem volna véresen komoly ügy, és nem ébresztene mindannyiunkban dermesztő emlékeket. Akárcsak az az ok, amely miatt ezek a könyvek megsemmisültek.

A Szépírók Társasága elítél minden olyan törekvést, ami kulturális értékek, nézetek megszüntetésére irányul, és nemcsak azért, mert tudjuk, hogy ez hova vezet. Hanem egyszerűen csak azért, mert ez borzasztóan ostoba, végtelenül otromba és sajnos beláthatatlanul veszélyes dolog. Még Dúró Dórátol is. Pedig, elhiheti, nagy elvárásaink nem voltak.

Dóra, el a kezekkel a könyvektől!

A Szépírók Társasága elnöksége”

A nyilatkozat a Szépírók Társasága Facebook-oldalán is megtekinthető.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020
Erdős Virág: Hősöm, Magvető kiadó, 2020
irodalom

Két esemény margójára Két esemény margójára
A Margó Irodalmi Fesztivál zárónapjáról

Más művészeti ágakról

A szolgálólány meséje az HBO-n
gyerek

Göröngyös úton az önismeret felé Göröngyös úton az önismeret felé
Kertész Erzsi: Göröngyös Úti Iskola 4. – Gáz van!
gyerek

Hogyan válik „időzónává" a Deák Galéria? Hogyan válik „időzónává" a Deák Galéria?
November 11-én nyílik meg REFLEX címmel a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria új kiállítása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés