bezár
 

irodalom

2020. 10. 12.
„Dóra, el a kezekkel a könyvektől!”
A Szépírók Társaságának nyilatkozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
„Dóra, el a kezekkel a könyvektől!” Nyilatkozatban reagált a Szépírók Társasága a közelmúlt gyermekkönyv-pusztítással kapcsolatos eseményeire. „A Szépírók Társasága elítél minden olyan törekvést, ami kulturális értékek, nézetek megszüntetésére irányul” – írják. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatát.

NYILATKOZAT

„Megdöbbenéssel vegyes szánakozással figyeltük Dúró Dóra bukott politikus látványosra sikerült visszatérési kísérletét, aminek során először egy meseantológiát darált le, a “sikert” látva pedig később szét is tépett egy, tagtársunk által írt mesekönyvet.

Akár komikusnak is találhatnánk, hogy a magyar szélsőjobboldal maradványai gyerekmesékben látják meg legnagyobb ellenségüket - ha a könyvek megsemmisítése nem volna véresen komoly ügy, és nem ébresztene mindannyiunkban dermesztő emlékeket. Akárcsak az az ok, amely miatt ezek a könyvek megsemmisültek.

A Szépírók Társasága elítél minden olyan törekvést, ami kulturális értékek, nézetek megszüntetésére irányul, és nemcsak azért, mert tudjuk, hogy ez hova vezet. Hanem egyszerűen csak azért, mert ez borzasztóan ostoba, végtelenül otromba és sajnos beláthatatlanul veszélyes dolog. Még Dúró Dórátol is. Pedig, elhiheti, nagy elvárásaink nem voltak.

Dóra, el a kezekkel a könyvektől!

A Szépírók Társasága elnöksége”

A nyilatkozat a Szépírók Társasága Facebook-oldalán is megtekinthető.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés