bezár
 

film

2020. 10. 12.
Elmaradt az SZFE és Káel Csaba formális megbeszélése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elmaradt az SZFE és Káel Csaba formális megbeszélése Formális szakmai beszélgetésre hívta meg Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Film- és Média Intézet oktatóinak delegációját hétfő délutánra a Nemzeti Filmintézetbe, ahová – az előzetesen megbeszéltekkel szemben – hallgatók is elmentek (ezt egyébként több mint egy nappal sajtóközleményben előre jelezték, prae.hu művészeti portál), ezért az oktatókkal tervezett első formális beszélgetésre ez alkalommal nem kerülhetett sor.

Az intézet közleményében arról számol be, hogy az előzetes tervek szerint Káel Csaba a beszélgetésen előbb az egyetem részéről felhatalmazást kapó oktatókkal alakított volna ki közösen fejlesztési koncepciót, amelyről később egyeztetéseket kezdeményeztek volna a diákokkal. Az előzetesen megbeszéltekkel szemben azonban hallgatók is megjelentek az egyeztetésen (ezt több mint egy nappal sajtóközleményben előre jelezték – prae.hu művészeti portál), ezért az oktatókkal tervezett első formális beszélgetésre ez alkalommal végül nem kerülhetett sor.

A mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, kiemelten fontosnak tartja, hogy a szakmai fejlesztési koncepció irányelveit az oktatókkal a kölcsönös elismerés és bizalom mentén lefektetve, több lépcsőben, fokozatosan határozzák meg. "Káel Csaba kezdeményezéséhez híven továbbra is várja az SZFE mozgóképes tanárait az oktatás szakmai kérdéseinek megbeszélésére, hogy a megfelelő időben, módon és mélységben vonhassák be az egyetem szakmai közösségét, érintett diákjait" – tartalmazza  továbbá a közlemény.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Oláh Judit: Visszatérés Epipóba
Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz
Háttérinterjú Deák Dániellel nemzetköziségről, a fesztiválok és pitchfórumok szerepéről, valamint gondolat és forma viszonyáról

Más művészeti ágakról

art&design

A csönd hangjai A csönd hangjai
Kadosa Kiss József: A művészet rendje – Arte legis
irodalom

Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig
A jó irodalom legfiatalabb helye – 1982-2018, JAK-füzetek
gyerek

Különleges gyerekhősök, avagy mi van a Disney és Pixar filmeken túl?
A gyerekeket szólítják meg a filmek a Cinemirán
színház

Lápos és az akkumulátor Lápos és az akkumulátor
A Független Színház Falunap című előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés