bezár
 

film

2020. 10. 14.
Virtuális gálán adják át az Európai Filmdíjakat decemberben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virtuális gálán adják át az Európai Filmdíjakat decemberben Virtuális gálán adják át a 33. Európai Filmdíj győzteseinek trófeáit decemberben. Az Európai Filmakadémia (EFA), Reykjavík polgármestere és az izlandi oktatási, tudományos és kulturális minisztérium egyetértésben döntött arról, hogy az idén decemberben az izlandi fővárosban tervezett díjátadót nem rendezik meg, helyette Berlinből közvetítik a virtuális gálát december 12-én.

Mivel a koronavírus-járvány Európa-szerte egyre jobban terjed, a szervezők nemcsak a gálát költöztették a virtuális térbe, hanem a díjátadóval kapcsolatos teljes rendezvénysorozatot is. Közleményükben kitérnek arra is, hogy a díjak odaítélésének folyamata nem változik, a legtöbb díjról közvetlenül szavaz a több mint 3800 fős tagság, a járvány miatt azonban a jelöléseket szintén online jelentik majd be november 10-én, élő közvetítéssel a spanyolországi Sevillai Európai Filmfesztiválról.

Mike Downey, az EFA elnöke hangsúlyozta, hogy a díjátadóval kapcsolatos döntés nem volt könnyű, az izlandi szervezők és a filmakadémia vezetése is sajnálja, hogy nem Reykjavíkban találkoztak idén. Az együttműködés azonban folytatódik, és 2022. decemberében már Izlandon lehet majd ünnepelni az európai filmművészetet – fűzte hozzá.  Ennek oka, hogy az EFA díjait minden második évben a filmakadémia központjában, Berlinben adják át, ezért jövőre a 34. díjátadó gála színhelye ugyancsak a német főváros lesz, a 35. Európai Filmdíj díjátadó ünnepségét viszont az izlandi főváros rendezheti.

Kép forrása: European Film Awards Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz
Niki Caro: Mulan
Interjú Varga Veronika színésznővel a nyelv és a színész közötti térről, a hagyományos útról és arról, milyen két országban is otthon lenni
Fókuszban a női filmek és alkotók

Más művészeti ágakról

art&design

Godot megérkezése Godot megérkezése
Tárlatvezetés a Godot galéria „KOL-LABOR” című kiállításán
art&design

Mindörökké vér és arany Mindörökké vér és arany
A magyar performansz története 1966–2018 (5): Nyugati magyar performansz: Monty Cantsin (1976-), Botond (1988–2010)
Összehasonlító ideológiakritika az „Eddig minden rendben” és a „Lassú élet” kiállításokról
gyerek

Különleges gyerekhősök, avagy mi van a Disney és Pixar filmeken túl?
A gyerekeket szólítják meg a filmek a Cinemirán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés