bezár
 

film

2020. 10. 14.
SZFE: A kancellár megtiltaná az egyetemfoglalókkal való együttműködést
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZFE: A kancellár megtiltaná az egyetemfoglalókkal való együttműködést Bár Szarka Gábor az egyetem polgárainak címezte levelét, az mindeddig csak oktatókhoz jutott el, hallgatókhoz nem.

A kancellár levelében úgy fogalmaz:

"A fenti döntés értelmében a mai nappal minden együttműködést megtiltok az egyetemfoglalókkal és támogatóikkal. Ezzel kapcsolatban minden munkavállalótól elvárom a kellő határozottságot, de megkérem Önöket, hogy ezzel összefüggésben semmilyen fizikai kontaktusra ne kerüljön sor, ezt minden esetben kerüljék, az esetleges provokációra ne reagáljanak. Azon munkavállalók, akik a tájékoztató ellenére továbbra is együttműködnek az egyetemfoglalókkal vagy a magukat a „tanköztársaság” képviselőinek valló személyekkel a továbbiakban munkajogi felelősséggel tartoznak."

A levél második felében Szarka arra is kitér, hogy az egyetemhez tartozó épületekben a gyakorló helyszínek kivételével a kép és hangrögzítő eszközök használatát megtiltja, továbbá elrendeli az irodahelyiségek és egyéb munkavégzési és oktatási helyszínek munkaidőn, illetve oktatási tevékenységen túli zárását. Ezen felül felhívja az üzemeltetés valamennyi dolgozójának figyelmét, hogy a létesítmények működési rendjét sértő cselekményekről készítsenek jegyzőkönyvet, és küldjék meg részére.

Fotó: Magyar Hang

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
Roy Andersson: Történetek a végtelenségről
Horvát Lili: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Más művészeti ágakról

art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege
Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020
Erdős Virág: Hősöm, Magvető kiadó, 2020
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Elindult a Külföldön Sikeres Magyar Művészek projekt weboldala Elindult a Külföldön Sikeres Magyar Művészek projekt weboldala
www.ksmm.hu


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés