bezár
 

film

2020. 10. 18.
A Festett madár nyert a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Festett madár nyert a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon A cseh-szlovák-ukrán koprodukcióban készült Festett madár Emmy-díjas látványtervezője, Jan Vlasák nyerte a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál európai nagyjátékfilmes versenyprogramjának legjobb látványtervezésért járó díját. A zsűri – Csupó Gábor amimációs szakember, Kovács Claudia operatőr és Szabolcs János látványtervező – indoklása szerint a film meghökkentően művészien és realisztikusan ábrázolja fő témáit, a brutalitást és az embertelenséget.

A képzőművészeti versenyprogramban két fődíjat osztottak ki: a legjobb animációs film díját Rófusz Ferenc Az utolsó vacsora című alkotása kapta, míg a legjobb dokumentumfilmért járó díjat a népszerű haida manga művészről, Michael Nicoll Yahgulanaas-ról szóló Kotnyeles című film vihette haza. A diákfilmes versenyprogram első helyezését Almási Zsolt nyerte Figyelj már oda! című munkájáért.

Vaclav Marhoul: Festett madár

Vaclav Marhoul: Festett madár

A szombati záróünnepségen a fesztivál életműdíját a Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió megteremtőjének, Mikulás Ferencnek ítélték oda.

Az idei fesztiválon öt nap alatt 124 vetítést tartottak. Ezek közül 10 filmet az európai nagyjátékfilmes versenyprogramban, 114-et a képzőművészeti és a diákfilmes versenyprogramban mutattak be. A vetítések és díjak odaítélése mellett a fesztivál több filmszakmai programmal is készült idén, melyeken mind a látványtervezők munkássága állt a fókuszban.

Képek: ATAFF Szolnoki Filmfesztivál Facebook; Port.hu 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés