bezár
 

film

2020. 10. 18.
A Festett madár nyert a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Festett madár nyert a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon A cseh-szlovák-ukrán koprodukcióban készült Festett madár Emmy-díjas látványtervezője, Jan Vlasák nyerte a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál európai nagyjátékfilmes versenyprogramjának legjobb látványtervezésért járó díját. A zsűri – Csupó Gábor amimációs szakember, Kovács Claudia operatőr és Szabolcs János látványtervező – indoklása szerint a film meghökkentően művészien és realisztikusan ábrázolja fő témáit, a brutalitást és az embertelenséget.

A képzőművészeti versenyprogramban két fődíjat osztottak ki: a legjobb animációs film díját Rófusz Ferenc Az utolsó vacsora című alkotása kapta, míg a legjobb dokumentumfilmért járó díjat a népszerű haida manga művészről, Michael Nicoll Yahgulanaas-ról szóló Kotnyeles című film vihette haza. A diákfilmes versenyprogram első helyezését Almási Zsolt nyerte Figyelj már oda! című munkájáért.

Vaclav Marhoul: Festett madár

Vaclav Marhoul: Festett madár

A szombati záróünnepségen a fesztivál életműdíját a Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió megteremtőjének, Mikulás Ferencnek ítélték oda.

Az idei fesztiválon öt nap alatt 124 vetítést tartottak. Ezek közül 10 filmet az európai nagyjátékfilmes versenyprogramban, 114-et a képzőművészeti és a diákfilmes versenyprogramban mutattak be. A vetítések és díjak odaítélése mellett a fesztivál több filmszakmai programmal is készült idén, melyeken mind a látványtervezők munkássága állt a fókuszban.

Képek: ATAFF Szolnoki Filmfesztivál Facebook; Port.hu 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A szolgálólány meséje az HBO-n
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz
Az első Veszprém-Balaton Filmpiknikről

Más művészeti ágakról

Bereményi Géza: Magyar Copperfield, Magvető, 2020
irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés