bezár
 

film

2020. 10. 18.
Demonstrációt tartottak vasárnap az SZFE támogatói
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Demonstrációt tartottak vasárnap az SZFE támogatói A tüntetők a Vas utcai kampusz körül mozgó élőláncot vontak, tizenöt percenként pedig elénekelték a Titkos Egyetemet.

Vasárnap délután demonstráció kezdődött az SZFE Vas utcai épületénél. A megmozdulást a színmű polgárainak küzdelmével szolidáris művészek, többek közt Bánsági Ildikó, Szalai Krisztina és Horgas Péter kezdeményezték.

A tüntetés során átnyújtottak az egyetemfoglaló hallgatóknak egy 185 művész által aláírt felajánlást, azaz egy „patronáló nyilatkozatot”, amelyben a következőket írták a pártfogók:

„Kedves SZFE-polgárok!

Egyetértünk veletek, és támogatunk titeket mindabban, amit az autonómiáért, az egyetem szabadságáért tesztek. Nagyrabecsülésünk jeléül felajánljuk támogatásunkat! Ha bármire szükségetek van, forduljatok bármelyikünkhöz!”

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz
Az első Veszprém-Balaton Filmpiknikről

Más művészeti ágakról

irodalom

Valami bűzlik Erdélyben, hátha másoknak is tetszeni fog Valami bűzlik Erdélyben, hátha másoknak is tetszeni fog
André Ferenc – Horváth Benji (szerk.): Címtelen föld. Fiatal erdélyi metamodern líra, Erdélyi Hiradó Kiadó – FISZ, 2020
irodalom

Élőnek tűnő, döglött rombuszhal Élőnek tűnő, döglött rombuszhal
Linda Boström Knausgard, Isten hozott Amerikában, Jaffa Kiadó, 2020.
art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában
Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés