bezár
 

film

2020. 10. 18.
Demonstrációt tartottak vasárnap az SZFE támogatói
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Demonstrációt tartottak vasárnap az SZFE támogatói A tüntetők a Vas utcai kampusz körül mozgó élőláncot vontak, tizenöt percenként pedig elénekelték a Titkos Egyetemet.

Vasárnap délután demonstráció kezdődött az SZFE Vas utcai épületénél. A megmozdulást a színmű polgárainak küzdelmével szolidáris művészek, többek közt Bánsági Ildikó, Szalai Krisztina és Horgas Péter kezdeményezték.

A tüntetés során átnyújtottak az egyetemfoglaló hallgatóknak egy 185 művész által aláírt felajánlást, azaz egy „patronáló nyilatkozatot”, amelyben a következőket írták a pártfogók:

„Kedves SZFE-polgárok!

Egyetértünk veletek, és támogatunk titeket mindabban, amit az autonómiáért, az egyetem szabadságáért tesztek. Nagyrabecsülésünk jeléül felajánljuk támogatásunkat! Ha bármire szükségetek van, forduljatok bármelyikünkhöz!”

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés