bezár
 

film

2020. 10. 19.
Magyar filmeket díjaztak Spanyolországban és Lengyelországban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar filmeket díjaztak Spanyolországban és Lengyelországban A hétvégén három magyar film is sikereket ért el a külföldi fesztiválokon. A Spanyolországban megrendezett Sitges-i Nemzetközi Fantasztikusfilm Fesztiválon és az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon is előkelő díjakat hoztak el a magyar filmek: a borzongató mozifilmek nagy presztízsű nemzetközi seregszemléjén a Drakulics elvtárs című filmért Bodzsár Márk a legjobb forgatókönyv díját nyerte, Lengyelországban Felméri Cecília Spirál című filmjét elismerő oklevéllel, Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotását FIPRESCI díjjal jutalmazták.

Az 53. Sitges-i filmfesztivál tekintélyes szakemberekből álló zsűrije a legjobb forgatókönyv díjat ítélte meg a Drakulics elvtárs-nak. A zsűriben többek között Mary Jo Marky, a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő és a Lost - Eltűntek sorozat vágója döntött a rangos díjakról. A Bodzsár Márk, Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével készült vámpír-retró-kém-vígjátékot már több rangos fesztivál is műsorára tűzte világszerte, emellett a hazai mozikban 2019-ben a legnézettebb magyar filmek egyike volt.

Felméri Cecília első mozifilmje, a Spirál világpremierje a lengyel főváros A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján volt. Az első és második filmeket bemutató versenyprogramban a magyar-román koprodukcióban készült lélektani krimi elismerő oklevelet nyert. Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál november 19-től látható a hazai mozikban.

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, a FIPRESCI zsűrije díjazta Varsóban. A Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült drámát már több mint tízezren látták a magyarországi mozikban. Fesztiválkörútja vezető európai fesztiválokkal párhuzamosan Ázsiában és Amerikában folytatódik.

Fotó: IMDb

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés