bezár
 

film

2020. 11. 03.
Tárgyalni hívták Palkovicsot az SZFE polgárai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tárgyalni hívták Palkovicsot az SZFE polgárai Sajtótájékoztatót tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói és oktatói a blokád 63. napján.

Az egyetem polgárai elmondták, hogy szerintük a egyetemi oktatás felfüggesztése jogilag értelmezhetetlen, mert a felsőoktatási tevékenység közfeladat, annak fenntartása össztársadalmi érdek. Az egyetemfoglalók továbbra sem a kuratóriummal, hanem az alapítói jogokkal rendelkező Innovációs és Technológiai Minisztériummal akarnak tárgyalni, ezért november 11-ére egyeztetésre hívták Palkovics Lászlót.

Az SZFE polgárai szerint az oktatás szeptember 14-e óta zavartalanul tart, az erről szóló dokumentáció azért nem jutott el az Oktatási Hivatalba, mert az új kancellár ezt megakadályozta. Az esemény végén biciklis küldöttség indult az Oktatási Hivatalba, hogy ott személyesen átadják a dokumentációt.

Az egyetemfoglalók tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy az egyetem mindhárom épületében elvégzett munkabiztonsági vizsgálat szerint az egyetemi polgárok nem szegték meg a tűz- és balesetvédelmi szabályokat, megoldott a nemdohányzók védelme, valamint a pandémiás helyzet kezelését és a higiéniát példaértékűnek nevezte a vizsgálatot végző szakember.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
A szolgálólány meséje az HBO-n
Max Barbakow: Palm Springs
Háttérinterjú Deák Dániellel nemzetköziségről, a fesztiválok és pitchfórumok szerepéről, valamint gondolat és forma viszonyáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
irodalom

Meghalljuk-e a mieinket? Meghalljuk-e a mieinket?
Szabó Ádám: Valakik beszélnek
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A legnagyobb része szerencse A legnagyobb része szerencse
Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
art&design

Permanens válságkezelés Permanens válságkezelés
Interjú Valkó Margittal, a Kisterem Galéria tulajdonosával és vezetőjével legutóbbi kiállításukról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés