bezár
 

film

2020. 11. 03.
Tárgyalni hívták Palkovicsot az SZFE polgárai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tárgyalni hívták Palkovicsot az SZFE polgárai Sajtótájékoztatót tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói és oktatói a blokád 63. napján.

Az egyetem polgárai elmondták, hogy szerintük a egyetemi oktatás felfüggesztése jogilag értelmezhetetlen, mert a felsőoktatási tevékenység közfeladat, annak fenntartása össztársadalmi érdek. Az egyetemfoglalók továbbra sem a kuratóriummal, hanem az alapítói jogokkal rendelkező Innovációs és Technológiai Minisztériummal akarnak tárgyalni, ezért november 11-ére egyeztetésre hívták Palkovics Lászlót.

Az SZFE polgárai szerint az oktatás szeptember 14-e óta zavartalanul tart, az erről szóló dokumentáció azért nem jutott el az Oktatási Hivatalba, mert az új kancellár ezt megakadályozta. Az esemény végén biciklis küldöttség indult az Oktatási Hivatalba, hogy ott személyesen átadják a dokumentációt.

Az egyetemfoglalók tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy az egyetem mindhárom épületében elvégzett munkabiztonsági vizsgálat szerint az egyetemi polgárok nem szegték meg a tűz- és balesetvédelmi szabályokat, megoldott a nemdohányzók védelme, valamint a pandémiás helyzet kezelését és a higiéniát példaértékűnek nevezte a vizsgálatot végző szakember.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés