bezár
 

film

2020. 11. 03.
Tárgyalni hívták Palkovicsot az SZFE polgárai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tárgyalni hívták Palkovicsot az SZFE polgárai Sajtótájékoztatót tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói és oktatói a blokád 63. napján.

Az egyetem polgárai elmondták, hogy szerintük a egyetemi oktatás felfüggesztése jogilag értelmezhetetlen, mert a felsőoktatási tevékenység közfeladat, annak fenntartása össztársadalmi érdek. Az egyetemfoglalók továbbra sem a kuratóriummal, hanem az alapítói jogokkal rendelkező Innovációs és Technológiai Minisztériummal akarnak tárgyalni, ezért november 11-ére egyeztetésre hívták Palkovics Lászlót.

Az SZFE polgárai szerint az oktatás szeptember 14-e óta zavartalanul tart, az erről szóló dokumentáció azért nem jutott el az Oktatási Hivatalba, mert az új kancellár ezt megakadályozta. Az esemény végén biciklis küldöttség indult az Oktatási Hivatalba, hogy ott személyesen átadják a dokumentációt.

Az egyetemfoglalók tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy az egyetem mindhárom épületében elvégzett munkabiztonsági vizsgálat szerint az egyetemi polgárok nem szegték meg a tűz- és balesetvédelmi szabályokat, megoldott a nemdohányzók védelme, valamint a pandémiás helyzet kezelését és a higiéniát példaértékűnek nevezte a vizsgálatot végző szakember.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bakony Alexa: Tobi színei
Portré a lángoló fiatal lányról
Fanny és Alexander – Gondolatok a filmbéli Ekdahl-lakásról
Interjú Menyhei Szabolcs visual effects artisttal a sikerhez vezető eltökéltségről, tanulni vágyásról és tudatos karrierépítésről

Más művészeti ágakról

art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés