bezár
 

színház

2020. 11. 11.
A Magyar Teátrumi Társaság arra kéri a színházakat, hogy maradjanak kapcsolatban a nézőkkel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Teátrumi Társaság arra kéri a színházakat, hogy maradjanak kapcsolatban a nézőkkel A Magyar Teátrumi Társaság arra kéri a színházak vezetőit, munkatársait hogy a koronavírus-járvány miatt bejelentett szigorítások ideje alatt találják meg azokat a formákat, amelyekkel kapcsolatban maradhatnak a nézőikkel, számukra kulturális élményeket nyújthatnak - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

"Ahogy a tavaszi időszakban sem engedtük el a nézők kezét és ők sem a miénket, legyen ez így most, az év végén is" - fogalmaz a közlemény, amely kitér arra is, hogy a Magyar Teátrumi Társaság a járványhelyzet miatt bejelentett szigorításoknak a színházakat érintő szabályait részletesen át fogja tekinteni.
A szervezet készen áll arra, hogy a színházakat és azok dolgozóit érintő, a bezárásból fakadó következmények enyhítésére vonatkozó javaslatokat tegyen. A szervezet egyben felszólítja a tagszínházakat, hogy a jogszabályoknak teljes körűen tegyenek eleget, ugyanúgy, ahogyan ezt a tavaszi időszakban is megtették.

Szkéné színház

"A most következő hetek arra is alkalmasak, hogy a színházak elvégezzenek olyan feladatokat, amelyekre nem volt elég idő azokban a napokban, amikor naponta az előadások megvalósítására kellett koncentrálni. Ezen feladatok elvégzése munkát ad a színházi dolgozóknak" - írják.
A szervezet arra is kéri a színházban dolgozókat, hogy lehetőleg önkéntes munkával segítsék a gyógyító munkát ellátó intézmények tevékenységét.
A Magyar Teátrumi Társaság az elkövetkező napokban felmérést készít a színházak bezárásának szakmai és anyagi következményeiről, ezt a kormányzat és a színházi szakma rendelkezésére bocsátja - írja a közlemény.

 

Fotó: pixabay.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Félhetes dokumentumszínház-maraton Félhetes dokumentumszínház-maraton
A Rimini Protokoll Nachlass – Pièces sans personnes (Hagyaték – Személytelen történetek) című előadásáról
színház

Artusban a tao színház Artusban a tao színház
Goda Gábor Minden (is) című darabja az Artus Társulat előadásában
színház

Mi ez a mutyuli a színpadon? Mi ez a mutyuli a színpadon?
Gombrowicz Yvonne című darabja a Maladype Színházban

Más művészeti ágakról

gyerek

Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0. Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0.
A kényszerű bezárás idejére a PIM professzionális online közvetítésekkel, virtuális tárlatokban zajló múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, valamint játékos, interaktív webes felületekkel készül
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés