bezár
 

építészet

2020. 11. 12.
Kiállítás nyílt a DECODE pályázat munkáiból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás nyílt a DECODE pályázat munkáiból Kihirdették a DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány idei pályázatának eredményeit; a pályamunkákból szerdától virtuális kiállítás is látható.

A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány építészet, valamint vizuális és alkalmazott művészetek kategóriában írta ki a pályázatot, amelynek célja a társművészeti ágak szorosabbra fűzése és új kapcsolódási pontok keresése, illetve az értékteremtés - közölték az MTI-vel szerdán a szervezők. Tájékoztatásuk szerint a pályázatra összesen 62 pályamű érkezett be, 22 építészeti és 40 művészeti kategóriában, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri a díjazottakat, illetve a kiállítókat. A DECODE Alapítvány a pályázók mellé idén két építészirodát, a japán Sou Fujimoto Architects-et és a díjat alapító BORD Építész Stúdiót is meghívta a kiállításra egy-egy munkával.

A tárlat a járványügyi korlátozásokat tiszteletben tartva kizárólag virtuálisan járható be a DECODE Alapítvány honlapján keresztül, ahol egy éven át elérhető lesz.

Az alapítvány a szakmai zsűri döntése alapján a két kategóriában összesen nettó 1,2 millió forintot, egy-egy fődíjat és két-két ígéretes projekt díjat adott át.

A DECODE pályázat fődíját építészet kategóriában Fehér Anna Ditta Hajlék című pályázata nyerte; Ígéretes projekt díjban részesültek a Kintsugi-ház - Hajléktalanok kiléptető otthona (alkotó: Offra Flóra) és az X Ray (Röntgen) (alkotók: Komáromi Dóra és Magyar Nikolett) című pályamunkák, míg Bata Balázs, Ludányi Nóra, Máté Manda, Molnár Tamás és Szigetvári Balázs Plexi Play című pályázata a DECODE Spotlight Díjat nyerte el. A vizuális és alkalmazott művészet kategória fődíjasa Nagy Eszter lett a Genius loci című pályamunkával, Ígéretes projekt díjban pedig a Phase In, Phase Out (alkotó: Kárpáti Judit Eszter) és a Lines (alkotó: Boruzs Ádám) című pályázatok részesültek.

A zsűri elnöke Bordás Péter építész, a BORD Építész Stúdió és a DECODE Alapítvány alapítója volt, mellette Szabó Levente építész, a BME Építészmérnöki Kar Középülettervezési Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára; Anthony Gall építész, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézetének egyetemi tanára és megbízott dékánja; Golda János építész; Kálmán Borbála művészettörténész, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum kurátora; Etentuk Inemesit kulturális menedzser, az Artlocator applikáció és az Artlocator Magazin alapítója, valamint Kukla Krisztián, az Art Quarter művészeti vezetője vett részt a zsűri munkájában.

 

Fotó: epiteszforum.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

A többléptékű város nyomában A többléptékű város nyomában
Smart city és azon túl
építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
építészet

A Budapest Café Csengtuban A Budapest Café Csengtuban
Biasol Építészstúdió (Ausztrália): Budapest Café, Csengtu (Kína)

Más művészeti ágakról

Az HBO Otthon című karanténsorozatának finn kiadásáról
irodalom

Meghalljuk-e a mieinket? Meghalljuk-e a mieinket?
Szabó Ádám: Valakik beszélnek
gyerek

Vigyázzatok a szellemtrutymóval! Vigyázzatok a szellemtrutymóval!
Magdalena Hai: Rémálmok kisboltja 1. – A csúf csikipor
Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés