bezár
 

art&design

2020. 11. 17.
Online elérhető a Textúra színházi programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online elérhető a Textúra színházi programja Az online térbe költözik a járványügyi korlátozások miatt bezárt Szépművészeti Múzeum Textúra elnevezésű színházi programja, amely november 20-tól tekinthető meg az eszinhaz.hu weboldalon – közölte az MTI.

A Szépművészeti Múzeum 2020 őszén már hatodik alkalommal rendezte meg a Textúra összművészeti előadássorozatot, amely során képzőművészet, irodalom, színház és zene találkozik egy térben és időben az intézmény falai között –emlékeztet a múzeum által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

A program keretében a Szépművészeti évről évre kortárs írókat kér fel, hogy írjanak irodalmi szövegeket a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló alkotásához. Íróként idén Balla Zsófia, Berta Ádám, Harag Anita, Háy János, Lövétei Lázár László, Száraz Miklós György, Szécsi Noémi és Terék Anna, rendezőként Székely Kriszta, színészként pedig Czakó Julianna, Dankó István, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Péterfy Bori, Szabó Zoltán, Tasnádi Bence és Vizi Dávid vesz részt a projektben.

A produkció célja, hogy a képzőművészeti alkotások irodalmi/színházi parafrázisai újra ráirányítsák a figyelmet a klasszikus művekre, hangsúlyozva fontosságukat és megmutatva, milyen új jelentést hordoznak a 21. század közönsége számára – hangsúlyozzák a szervezők.

Székely Kriszta rendezői koncepciója szerint az idei Textúrán múzeumi dolgozók "bőrébe bújva" mutatják be az irodalmi alkotásokat és a múzeum műtárgyait. Az előadásokon a nézők egyrészt betekintést nyerhetnek az intézményben dolgozók mindennapjaiba, másrészt megismerhetik személyes történeteiket és gondolataikat.

A 120 perces Textúra stream premierjét november 20-án este tartják, ezt követően pedig bármikor letölthető lesz az előadás.

Fotó: jegymester.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Permanens válságkezelés Permanens válságkezelés
Interjú Valkó Margittal, a Kisterem Galéria tulajdonosával és vezetőjével legutóbbi kiállításukról
art&design

Technológia és könyvek összefonódása Technológia és könyvek összefonódása
Mézes Tünde „On the first page” című egyéni kiállításáról
art&design

Godot megérkezése Godot megérkezése
Tárlatvezetés a Godot galéria „KOL-LABOR” című kiállításán
Összehasonlító ideológiakritika az „Eddig minden rendben” és a „Lassú élet” kiállításokról

Más művészeti ágakról

gyerek

Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0. Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0.
A kényszerű bezárás idejére a PIM professzionális online közvetítésekkel, virtuális tárlatokban zajló múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, valamint játékos, interaktív webes felületekkel készül
irodalom

Élőnek tűnő, döglött rombuszhal Élőnek tűnő, döglött rombuszhal
Linda Boström Knausgard, Isten hozott Amerikában, Jaffa Kiadó, 2020.
Michelle Marly, Maria Callas, a díva regényéről
Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés