bezár
 

film

2020. 11. 19.
A Felkészülés...-ből már a pótvetítésre lehet csak jegyet váltani a Távmoziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Felkészülés...-ből már a pótvetítésre lehet csak jegyet váltani a Távmoziban Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét őszi premierje óta nagy érdeklődés övezte, közel 20 000 néző látta. A film közönségtalálkozóval egybekötött távmozis bemutatóját november 22-én, este 8 órakor tartják a Művész Távmozi programjában, és mivel ez a vetítés máris telt házas, már a vasárnap késő esti pótvetítésre várják a nézőket, mely után a  közönségtalálkozó felvételről visszanézhető – tájékoztatta a prae.hu portált a Mozinet.

A 20 órás vetítést online közönségtalálkozó követi Horvát Lili rendező és Stork Natasa főszereplő részvételével. A beszélgetés moderátora Kovács Gellért Filmszerész. A beszélgetés a pótvetítés nézői számára egy kód segítségével lesz visszanézhető.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz, ezért fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen élete szerelmével. Hazatértekor azonban a férfi nem jelenik meg a megbeszélt randevún, felkutatása után pedig állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

A számos nemzetközi filmfesztiválon – többek között Velencében és Torontóban – bemutatkozott filmet a Rolling Stone magazin a Torontóban látott tíz legjobb film közé sorolta, kiemelve Stork Natasa ezerszínű játékát. Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki. Arany Hugó fődíjat nyert az Egyesült Államok legnagyobb múltú fesztiválján, Chicagóban, és a fődíjjal együtt három trófeát hozott el a nagy presztízsű filmfesztiválról, a spanyolországi Valladolid-ból. Legutóbb pedig a legjobb játékfilm díját nyerte Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján.

A pótvetítés oldala a Távmoziban itt található.

Képek és videó: Mozinet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés